SP-A Aalst stemt Ja op coalitie

Vandaag hebben de Aalsterse socialisten op een algemene ledenvergadering beslist dat ze mee in de N-VA-CD&V-coalitie stappen. Er waren 66 % die voor de deelname stemden en 33 % tegen.

Christoph D’Haese (N-VA) en toekomstig burgemeester maakte afgelopen weekend duidelijk dat N-VA en CD&V indien nodig ook zonder de SP.A doorgaan.

Patrick De Smedt leverde een sterke speech waarin hij zijn socialistische waarden liet spreken. Hij kondigde daarbij aan de beslissing van de ledenvergadering te zullen respecteren maar zelf geen schepenambt te zullen opnemen in een rechtse coalitie. Hij blijft zich echter inzetten voor de partij en zal als gemeenteraadslid verder zijn engagement tov zijn kiezers opnemen. SP.A verliest hiermee een sterkhouder van de partij en uiterst ervaren bestuurder om de coalitie aan te gaan met N-VA-CD&V.

Eerder op de avond werd nog opgeroepen door de Noig Verontruste Aalstenaars om tegen de reeds getekende coalitie te stemmen.

Voor wie denkt dat alles achter de rug is in Aalst heeft het behoorlijk verkeerd voor. Er komt een nieuwe algemene vergadering waarin nog wat met de kaarten zal moeten geschoven worden. Op dit ogenblik zijn er vermoedelijk nog twee kampen binnen verkozen gemeenteraadsleden. In geval ze daar geen meerderheid kunnen vormen om de twee schepenen voor te dragen zal er wellicht nog een hartig woordje gedebatteerd worden.

Foto © Aalst Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here