Kortnieuws: Living Roots

Niet alleen de tour van Stef Wijnants heeft te lijden onder een toenemende dievenplaag, nu werd ook Living Roots het slachtoffer van diefstal van technisch apperatuur. De gloednieuwe laptop van de fronttechnieker mét software werd zaterdagavond ontvreemd tussen de soundcheck en het optreden in C-Mine Genk. Prijskaartje: 5.200 euro. De show gisterenavond in de Schouwburg van Kortrijk kon desalniettemin doorgaan. Net als het concert in Genk zelf waar enkele extra line-checks soelaas brachten.

Weet je al wat Tom Pintens in 2013 van plan is? Dan doet hij mee met het vervolg van Living Roots, Living Hero genaamd. Hierbij krijgt één levende legende een gepast eerbetoon en dat wordt Tom Waits! Vaste Living Roots-zanger Tom Theuns is er dan uiteraard ook bij, hij is een echte Tom Waits-fan en begenadigd vertolker. Wie ook uitkijkt naar volgend jaar zijn Guy Swinnen (The Scabs) en Jan De Campenaere (Venus in Flames). Samen vormen deze vier heren de frontbezetting van het collectief dat van eind 2013 tot begin 2014 door Vlaanderen trekt met nummers als Ol’55, Martha, I hope I don’t fall in Love with You en nog veel meer moois.

Op dit moment touren Raf Walschaerts, Tom Theuns, Gert Bettens en Brahim door Vlaanderen met Living Roots. Een absoluut hoogtepunt is trouwens een wel heel eigenzinnige, Oosters-getinte, rockende ‘Fresh’ van Cool & The Gang en een beklijvend ‘While my guitar gently wheeps’ van The Beatles. Zo brengen ze twee uur lang songs die hen geïnspireerd hebben en waarvan ze al altijd droomden om te spelen. Brahim is trouwens één van de revelaties… Aan het eind moeten de muzikanten elk concert tot tweemaal toe bissen, afgelopen vrijdag zelfs vijfmaal! Van de 25 concerten blijven er nu nog 9 kansen over om hen aan het werk te zien. De ‘dernière’ is een speciaal concert op zondagavond in Gent, hieronder de bewuste affiche.

www.livingroots.be
www.muziekburo.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here