Knipoog van Willem de Zwijger (1)

Tienduizenden liberale VVD-kiezers zijn de afgelopen dagen de Nederlands-Belgische grens overgestoken om aan de inkomensafhankelijke zorgpremie te ontkomen. De Belgen kunnen de stroom zorgvluchtelingen nauwelijks aan.

Premier Elio di Rupo op Radio-Rood: “De vluchtelingenkampen bij de grens zitten overvol. We pogen de bestaande capaciteit zo snel mogelijk uit de breiden, om de zorgvluchtelingen zo passend mogelijk op te vangen. Maar een villa bouw je niet in één dag.” België heeft bij de EU aangeklopt voor hulp bij de opvang.

Zorgvluchteling Ernst-Jan van Deuren uit Wassenaar is opgelucht dat met zijn gezin veilig de grens heeft weten over te steken. “Om België te bereiken hebben we dagenlang uit de achterbak van mijn BMW 7-serie moeten leven. We hebben ons in leven weten te houden met flessen Moët & Chandon, die we op laatste moment uit onze wijnkelder hebben kunnen redden.”

Van Deuren hoopt snel terug te kunnen keren. “Ik hoop dat Stef Oostblok,  Ivo Opstalin, Ton Elias en Lililenin Ploumen door internationale sancties tot het inzicht komen dat zorg geen mensenrecht is, maar dat je zorg moet verdienen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here