GENT SLOTWEEKEND: HUN SCHOONSTE DAG

Gent (reactie/mas) Op zondag 4 november sluit ‘Hun Schoonste Dag’ de deuren. Bijna 27.000 mensen brachten een bezoek aan de 5de aflevering van de reeks Uit het fotoalbum. Meer dan 1500 foto’s werden voor de expo binnengebracht door het publiek.

Een selectie foto’s werd getoond in de expo en in de publicatie. Na afloop van de expo blijven de foto’s online te bekijken op www.huisvanalijn.be.

Deze aflevering had een feestelijke toets. Op de tonen van de openingsdansen in de jukebox werden veel danspasjes geplaatst. Verschillende koppels boekten het huwelijksarrangementdat het museum aanbood. Samen met familie en vrienden brachten ze na hun Ja-woord in het Gentse Stadhuis in de expo een toast uit op hun huwelijk. De expo werd zo deel van hun huwelijksdag.

De koppels die tijdens de duur van de expo in het huwelijksbootje stapten in Gent kregen van het stadsbestuur als huwelijksattentie een gratis duo-ticket. Wie een gouden, diamanten of briljanten jubileum te vieren had, kreeg een uitnodiging om ‘hun schoonste dag’ nog een keertje te herbeleven in het museum.

Maar ook de zilveren jubilarissen werden niet vergeten!  Zij werden door het Huis van Alijn en de Stad Gent uitgenodigd voor een rondleiding met feestelijk drankje om samen te klinken op de mooie herinneringen, 25 jaar lief en leed en vooral op de nog vele jaren samen. Begin juni werd een eerste groep jubilarissen ontvangen en op de laatste dag van de expo doen we dat nog een keertje.

Op zondag 4 november worden om 11u en 16u30 de jubilarissen verwelkomd door Catharina Segers, schepen van burgerzaken en Lieven Decaluwe, schepen van cultuur. Daarna worden ze door onze museumgidsen ingewijd in de rituelen en de verborgen of vergeten symboliek van de huwelijksetiquette. Met de huldiging van de 25 jaar gehuwden sluit de expo in schoonheid af.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here