25.000 lesdocumenten helpen de Vlaamse leraar

Aalst (redactie/mas) Het onderwijs is een belangrijke factor, niet alleen als het gaat om opvoeding en opleiding maar ook wanneer knelpuntberoepen in het nieuws komen. Zowel de economische als de technische sector schreeuwen het uit: “Kennis moet beter, er zijn meer ingenieurs nodig, …”

De overheid vraagt de leraar op een professionele manier met die thema’s om te gaan. Omdat niet elke leraar het warme water hoeft uit te vinden, verzamelen ze hun lesdocumenten op de Vlaamse portaal voor en door het onderwijs: KlasCement.net. Vorige week bereikte die website het astronomische aantal van 25 000 objecten. Een succes dat vooral te danken is aan de bijdragen van 64 000 leerkrachten.

 KlasCement.net steunt al sedert 1998 de Vlaamse leerkracht uit het basis- en secundair onderwijs en de lerarenopleiding en is ondertussen gegroeid tot een gigantische databank waarvan één leerkracht op drie (gratis) lid is. De website ontvangt op een gemiddelde schooldag 5 000 bezoekers. Alle bijdragen worden voor ze online komen, omschreven en gecontroleerd door een team van een tiental ervaren leerkrachten. De werking wordt gesteund door de Vlaamse overheid.

Om deze mijlpaal te vieren en om alle gebruikers te feliciteren, verrast KlasCement met maar liefst twee nieuwe websites!

Oefen.be
Alle oefeningen uit de databank worden nu ook aan de leerlingen aangeboden. Oefen.be is vrij toegankelijk en moet alle leerlingen helpen met het verwerken van hun leerstof. Nu al vind je er meer dan 1 500 oefeningen van de leerkracht voor de leerlingen uit het kleuter-, lager- en secundair onderwijs.
Appsakee.be
Sinds 2012 vinden iPads, Android en Windows tablets hun weg in scholen. Sommige scholen starten enkel met een beperkt aanbod voor leerkrachten, andere scholen gaan zoveel mogelijk digitaal en vragen dat elke leerling en leerkracht dagelijks over een tablet beschikt.

Op Appsakee.be deelt KlasCement haar expertise en netwerk. We ondersteunen elke school en leerkracht in de juiste keuze van apps voor die tablets.  Je vindt er advies, praktijkvoorbeelden, apps per platform, handleidingen en multimedia bij de apps, …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here