Preventiedienst pakt uit met bierviltje tegen wildparkeren

De Stedelijke Preventiedienst pakt uit met een nieuwe campagne tegen wildparkeren. Die bestaat uit een reeks nieuwe bierviltjes met cartoon rond dit thema. In een 40-tal Brugse cafés worden 50.000 viltjes verspreid. De viltjes worden al enkele jaren efficiënt gebruikt om boodschappen in verband met het uitgaansleven duidelijk te maken. Cartoonist Tom Goovaerts, die instond voor de cartoon voor de anti-alcoholcampagne in december, zorgt voor de tweede maal voor een ludieke tekening.

Nog steeds te weinig mensen beseffen dat wildparkeren onveilig is en ernstige gevolgen kan hebben. De versperring van de doorgang voor de medische urgentieteams en de brandweer bijvoorbeeld, kan zware gevolgen hebben. Voor buurtbewoners is het niet aangenaam om een wagen vlak voor je garage geparkeerd te zien. Dit gebeurt vandaag te vaak in de nabije omgeving van de uitgaansbuurten. We doen dan ook een appel op het uitgaanspubliek om de regels van de wegcode na te leven. De autobestuurder is welkom in het stadscentrum, mits hij zich correct gedraagt ten aanzien van de buurtbewoners en de parkeerregels.

De boodschap is duidelijk: wildparkeren is geen optie. De Lokale Politie zal de komende tijd dan ook repressief optreden tegen hardleerse wildparkeerders. Vanaf het weekend van 15 april 2006 zijn takelacties gepland in en rond de uitgaansbuurten.

Een uitstekend alternatief voor bovengronds (wild)parkeren, is het zeer gunstige avond * en nachttarief dat sinds 15 oktober 2004 geldt in de parkings Biekor en Centrum-Zand. In de ondergrondse parkings Biekorf en Centrum-Zand kan het publiek vanaf 19.00 uur tot sluitingsuur parkeren voor slechts 0,50 euro per uur. U betaalt nooit meer dan 2,50 euro. In het weekend zijn beide parkings 24/24 uur geopend. In de week tot 01.00 uur. Beide parkings bevinden zich op wandelafstand van de uitgaansbuurten. Het tarief is het resultaat van de samenwerking Stad/Interparking.

Dat al heel wat mensen hiervan gebruik maken, blijkt uit de positieve cijfers van het afgelopen jaar. Wat de parking Biekorf betreft werd in 2005 20.568 keer gebruik gemaakt van het avond- en nachttarief. Dit houdt in dat bijna 17% van het totale gebruik van de parking of 1 op de 6 parkeerplaatsen gebruikt wordt door personen die gebruik maken van dit gunstige avond- en nachttarief. In de parking Centrum-Zand werd in 2005 61.303 keer gebruik gemaakt van het avond- en nachttarief. Dit maakt ongeveer 8,5% van het totale gebruik van de parking. Ongeacht het succes zijn in beide parkings nog steeds voldoende parkeerplaatsen beschikbaar, zodat wildparkeren niet hoeft.

Meer info: horecacoach Piet Deville, Preventiedienst, 050/ 44 82 91 * de bierviltjes kunnen ook bij hem worden aangevraagd.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/takeldienst.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here