Commotie rond crematorium Aalst stoort directeur crematorium Lochristi

crematorium Lochristi
crematorium Lochristi

Aalst (redactie/mas) In een interview met het tijdschrift De Geus, verklaart Kris Coenegrachts, directeur van het crematorium Westlede in Lochristi dat de hele commotie rond het toekomstige Aalsterse crematorium hem stoort. 

” Dat er opnieuw zoveel commotie is rond de oprichting van het crematorium in Aalst, is het lastigste moment uit mijn directeurscarrière.” Dat zegt Coenegrachts. “Die afwijzing, na nochtans een grondige voorbereiding, maakt me enorm boos.  Alweer dat protest, alweer die actiegroepen, die verdwazing.”

Hij stoort zich dat kinderen in een optocht een spandoek droegen waarop ‘moordenaars’ stond. Dezelfde argumenten die 25 jaar geleden al gebruikt werden.

“Verspilling van landbouwgrond, verspilling van openbare ruimte, geur en stofhinder, verkeersoverlast… ” Kris Coenegrachts snapt het niet. “Dankzij Westlede in Lochristi geniet een hele wijk van hectaren groen die nooit zullen verdwijnen. Daarom komen mensen zich juist hier vestigen in Lochristi.”

Kris Coenegrachts gaat over zes jaar met pensioen, maar hij hoopt het crematorium in Aalst absoluut te zien opengaan. “Als je alles op een rijtje zet, kom je tot een volstrekt absurde situatie: tegenstanders voeren allerei milieubezwaren aan maar onderzoek heeft uitgeswezen dat al die verplaatsingen van mensen die nu vanuit de regio Aalst naar Lochristi moeten komen de meest bezwarende impact uitoefenen op het milieu.”

Op www.groeneuitvaart.nl lees je meer over  het groene karakter van cremeren.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here