Moet ik man worden om evenveel te verdienen?

Morgen, vrijdag 31 maart, is het "Equal Pay Day". Verschillende vrouwenorganisaties voeren die dag actie om de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de aandacht te brengen. Ook de VLD-vrouwen gaan morgen aandacht vragen voor deze ongeoorloofde loondiscriminatie. De vrouwelijke VLD-parlementsleden hebben in het verleden immers al verschillende wetsvoorstellen en resoluties ingediend met concrete voorstellen om de loonkloof aan te pakken.

Onder het motto "Moet ik man worden om evenveel te verdienen?" zullen verschillende vrouwelijke VLD-parlementsleden kaartjes uitdelen in dertien treinstations in Vlaanderen. De kaartjes bevatten 2 chocoladen muntjes: één voor mannen en één voor vrouwen. Het muntje voor vrouwen is wel een kwart kleiner dan het muntje voor mannen; de loonkloof bedraagt immers gemiddeld zo'n 24%.

De stations zijn: Brussel-Centraal, Antwerpen-Centraal, Hasselt, Puurs, Leuven, Aalst, Dendermonde, Zottegem, Beveren, Opwijk, Oostende, Brugge en Knokke-Heist.

Op de kaartjes staat ook het webadres vermeld van de speciale website die sinds vandaag online is over deze problematiek: www.gelijkloonvoorgelijkwerk.be. De bezoeker krijgt er behalve informatie over de oorzaken van de loonkloof en enkele concrete voorstellen, ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een online enquête.

Na deze regionale acties verzamelen de actievoersters in Brussel om samen naar de zetel van de SERV (Sociaal-Economische raad van Vlaanderen) te gaan. De SERV is het overkoepelende overlegorgaan van de sociale partners in Vlaanderen. De VLD-vrouwen, gehuld in een mannenpak, zullen er een eisenbundel overhandigen aan de sociale partners. Deze ludieke actie zal plaatsvinden op secretariaat van de SERV, Wetstraat 34-36, 1040 Brussel om 11u30.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here