Grimbergenboek: ‘In de schaduw van de feniks’

Aalst (redactie/mas) Grimbergen, het bier van de feniks. De feniks
staat voor wederopstanding en hergeboorte, en staat centraal in de beleving van  Grimbergenbier. En wat brengt er meer rust dan je even
neer  te  vlijen  in een zetel met een lekkere Grimbergen én een goed boek?

Begin  oktober  lanceerde Grimbergen in samenwerking met Uitgeverij Manteau Antwerpen  de  literaire  thriller  ‘In  de  schaduw van de feniks’ met een spannende  verhaallijn  vol  intriges.  De  auteur van het boek werd tot gisteren nog  geheimgehouden.  Het mysterie werd nu door de auteur zelf opgeheven.  Het  is  niemand minder dan de bekende Belgische schrijver Stan Lauryssens die reeds diverse meesterwerken op zijn palmares heeft staan.

Stan  Lauryssens  heeft  reeds een indrukwekkende reeks bestsellers op zijn
naam  staan.  In 2002 won hij de Hercule Poirot prijs met zijn boek ‘Zwarte
Sneeuw’. Daarnaast werd hij al meermaals genomineerd op de shortlist van de Hercule  Poirot prijs. Met het Grimbergenboek ‘In de schaduw van de feniks’ heeft hij opnieuw een sterk staaltje literatuur neergepend. Zelf formuleert hij het als volgt: “Voor mij is de ideale abdijthriller een kruising tussen de  twee  wereldbestsellers ‘De naam van de roos’ van Umberto Eco en de ‘Da Vinci  Code’  van Dan Brown. Ik ben daarom uiterst tevreden dat critici het boek effectief zo becommentarieerd hebben. Alleen is het Grimbergenboek ‘In de schaduw van de feniks’ duizend bladzijden en twee kilo lichter” (lacht).

Grimbergen en boeken: een uitgelezen duo! De  abdij  van  Grimbergen,  driemaal verwoest en driemaal herrezen. Daarom koos  ze  de fiere feniks, symbool voor wederopstanding en hergeboorte, als embleem. Met een Grimbergen kan je jezelf, net als de feniks, herbronnen en even  tot  rust  komen.   Hieruit is de samenwerking tussen   Grimbergen   en   Boek.be   (als   overkoepelend   boekenplatform) voortgevloeid.

Grimbergen  zal  zo  voortaan  evenementen als de Literaire Lente,  de  Zomer  van  het  Spannende  Boek,  de Gouden Boekenuil en nu de
Boekenbeurs  op een actieve manier ondersteunen. Grimbergen is dus vanaf nu onlosmakelijk verbonden met boeken in de brede zin van het woord.

Zin in een lekkere Grimbergen én een goed boek? Deze ideale combinatie vind je nog tot 11 november op de Boekenbeurs in Antwerpen! Kom Grimbergen ontdekken op de stand (Degustatielounge) in inkomhal 1! Hier kan je even aan de drukte op de Boekenbeurs ontsnappen en genieten van een gratis Grimbergen en een pas gekocht boek.

Op  zoek  naar  het  Grimbergenboek  ‘In  de  schaduw  van de feniks’? Deze
spannende  thriller  is  in  alle  cateringpunten  op de Boekenbeurs gratis
verkrijgbaar bij aankoop van 2 glazen Grimbergen. Daarnaast kan je het boek elke dag door de auteur laten signeren op de stand van WPG/Manteau in hal 4 (stand 416) tussen 13.00u en 18.00u, en tijdens de nocturnes.

Meer info op: http://www.grimbergenbier.be
De  Boekenbeurs  vindt  plaats  tot en met 11 november. Meer info op www.boekenbeurs.be en www.boek.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here