Jonge tieners tonen dat actualiteit hen wel interesseert in de Kits-Actuaquiz op de Boekenbeurs

Vrijdag a.s. organiseert uitgeverij De Eenhoorn de Kits-Actuaquiz op de Boekenbeurs te Antwerpen . Aanleiding voor deze quiz zijn enkele alarmerende berichten in de media de voorbije maanden.

Jonge tieners zouden wereldvreemd zijn: één op de tien twaalfjarigen kan België niet aanduiden op een kaart en één op de drie denkt dat een paardentram uit de oudheid of de middeleeuwen dateert. Of wat dacht u van het feit dat een kwart van de Australische elfjarigen denkt dat yoghurt aan bomen groeit?

De Kits-Actuaquiz is de kans voor jonge tieners om te bewijzen dat de media het bij het verkeerde eind hebben!

Op 2 november organiseert uitgeverij De Eenhoorn de Kits-Actuaquiz op de Boekenbeurs te Antwerpen (12u-12u45, Rode Zaal, 2de verdieping). Uit de klassikale motivatiebrieven werden vijf groepjes van vier leerlingen geselecteerd die het tegen elkaar zullen opnemen.

De winnende klas krijgt een pakket met 50 verschillende boeken voor de schoolbibliotheek, naast een bezoek aan de drukkerij waar Kits van de persen rolt en een eigen artikel in de Kitskrant.

Kits is een tweewekelijkse krant voor 10- tot 14-jarigen die het nieuws uit België en de wereld tot bij jonge tieners brengt. Honderden Vlaamse basisscholen en secundaire scholen werken al jarenlang met Kits. De krant is ondertussen aan zijn 23ste jaargang toe. Kits verschijnt 18 keer per schooljaar en brengt vier keer een uitgebreid dossier. Kits focust op de actualiteit, maar verliest ook de geschiedenis niet uit het oog. Daarnaast is er veel aandacht voor natuur, ruimte, wetenschap en techniek.

Op de website www.kits.be worden elke schooldag drie korte nieuwsberichten gepost. Bij belangrijk nieuws tussen twee Kitsen in verschijnt meteen een uitgebreid artikel op de website. Verder vind je op de site een woordenlijst, een archief, wereldkaarten, enzovoort. Voor leerkrachten is er een handleiding beschikbaar met uitgewerkte lessuggesties en kopieerwerkbladen: Ideeënwijzer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here