Proces dodelijk ongeval Guido Ossemerct (aalst) ingeleid op rechtbank

Aalst (redactie/mas) Op 24 mei 2011 kwam Ossemerct, voorzitter van het Aalsters Centrum voor Algemeen Welzijn, om het leven bij een ongeval. Zijn Peugeot 206 werd op de Deinzesteenweg in Tielt in de flank gegrepen door een vrachtwagen van het bedrijf Devaere uit Dentergem. De wagen werd tien meter meegesleurd en botste tegen een duiker. Alle hulp kwam te laat voor de 70-jarige Guido Ossemerct.

 Gisteren werd in de politierechtbank van Brugge het dossier ingeleid. het proces moet uitwijzen wie de verantwoordelijke is voor het dodelijk verkeersongeval.

Het slachtoffer kwam uit een oprit gereden en had dus in theorie geen voorrang. Een verkeersdeskundige toonde wel aan dat de vrachtwagen 89 kilometer per uur reed waar hij maar 60 mocht. De advocate van vrachtwagenchauffeur Stephan D. en zijn werkgever vroegen gistermorgen toch de vrijspraak aan de Brugse politierechter. ‘Dit was een uitermate dramatisch ongeluk’, zegt ze. ‘Maar zelfs als mijn cliënt trager had gereden, kon het niet vermeden worden. De verkeersdeskundige toonde aan dat hij een seconde later op diezelfde plek zou zijn geweest als hij tegen de correcte snelheid had gereden. Het slachtoffer zou hier ook als beklaagde hebben gestaan als hij het had overleefd.’
De rechter spreekt zich op 19 november uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here