Najaarsproductie Theater Maskee: Geroakt doar an uit!

Gent (redactie/mas) Theater Maskee bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit met de productie “Geroakt doar an uit !”, een Gentse versie van de succesvolste vaudeville van de Franse schrijver Georges Feydeau. Maskee neemt het publiek daarvoor mee naar het Gent van de vorige eeuwwisseling.

Als je man jarenlang een bruisende stroom is geweest en dan ineens… pfft,niets meer… volkomen uitgedroogd, platte band…. Wat moet je dan veronderstellen? Voor Raymonde is er maar één mogelijkheid : haar man, Jean-Louis De Byter, directeur van de Boston Life Company, houdt er een maitresse op na. Dit vermoeden wordt nog versterkt wanneer zij ontdekt dat de bretellen, die ze hem ooit cadeau deed, aan zijn adres worden teruggestuurd.

Raymonde zint op wraak en samen met haar vriendin Lucienne, echtgenote van de vurige baron Celio de Soupo, beraamt ze een list om haar man op heterdaad te kunnen betrappen in het louche hotel ”A la Grande Cour Royal”. Een hotelletje dat bij insiders niet meteen bekendstaat als een deftig familiepension. Ze spannen een valstrik waarbij uiteindelijk veel personages betrokken worden.Dit moet onvermijdelijk leiden tot dolkomische situaties met dubbelzinnige intriges.

In deze bewerking van “De vlo in het oor” wijst Georges Feydeau ons op de schijnheiligheid van de bourgeoisie aangaande seksuele taboes. Deze worden alleen doorbroken als niemand toekijkt. De grappige dialogen, de prachtige kostuums en het imposante decor zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke avond toneelplezier.

De Gentenaars van in “den tijd”Carina Andries, Christian Bellecoste, Marc Ceulemans, Maurice De Grauwe, Franky De Meulemeester, Karina De Meyer, Cynthia Deschuyter, Nicole De Tollenaere, Alex De Vos, Sabine Hoekman, Patrick Van Damme, Inge Vandeleene, Rony Van den Bossche en Gino Windels.

De voorstellingen gaan door in Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat 38, 9000 Gent.

Vrijdag9, 16 en 23 november 2012 om 20u
Zaterdag 10, 17 en 24 november 2012
Zondag 11 en 18 november 2012 om 15u
Maandag 19 november 2012 om 20u (Extra voorstelling voor weekendwerkers)

Voor de plaatsbespreking kunt u zich wenden tot :
Janine Sacré, Tichelrei 2/48, 9000 Gent – tel. 09-222 08 55 of reservatie@theatermaskee.be.

op : www.theatermaskee.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here