Franstaligen in de Vlaamse rand, aanpassen of verhuizen

Di Rupo vindt het naar eigen zeggen niet normaal dat de Franstaligen in de Rand in een situatie zitten "zonder enige uitweg". PS-voorzitter Elio Di Rupo sprak afgelopen weekeinde stoere communautaire taal en waarschuwde de Vlaamse partijen dat, in geval van communautaire onderhandelingen in 2007, de Franstaligen de uitbreiding van het Brussels Gewest als eis op tafel zullen leggen.

Het was PS'er Philippe Moreaux die vorig jaar in volle Brussel-Halle-Vilvoorde-crisis het idee lanceerde om het Brussels Gewest uit te breiden als 'pasmunt' voor een splitsing van B-H-V. Het voorstel werd toen onmiddellijk van tafel geveegd door de Vlaamse regeringspartijen.

Het Vlaams Belang roept de Vlaamse partijen dan ook op om het voorstel van Di Rupo krachtig te verwerpen. Voor het Vlaams Belang ligt de oplossing evenwel voor de hand: de Franstaligen in de Vlaamse rand rond Brussel moeten zich aanpassen en het territorialiteitsbeginsel eerbiedigen. In het andere geval moeten zij maar verhuizen. Het Franstalige imperialisme wurgt in ijltempo het Vlaamse karakter van de faciliteitengemeenten zegt Frank Vanhecke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here