Vooruit Gent brengt Riguelle en Hautekiet: Un Premier Amour De Luxe

Gent (redactie/mas) Iedereen die Patrick Riguelle & Jan Hautekiet de afgelopen seizoenen aan het werk zag, was het er over eens: Frans chanson zit hen in het bloed.

Un Premier Amour vindt zijn inspiratie in hun kindertijd en in de platenkast van hun ouders engrootouders, maar ze slaan ook de brug naar hedendaags repertoire. Een selectie liederen die maar liefst een kleine eeuw omvat, van de frivoliteit van Josephine Baker over de romantiek van Jean Sablon tot de poëtische tragiek van Noir Désir. Les p’tits Belges zoals Jacques Brel en André Bialek kregen een ereplaats toebedeeld. Tot groot genoegen van het publiek trouwens.

Anno 2012 is die passie een obsessie geworden. De heren hebben zich weer aan het schrijven gezeten en de bezetting uitgebreid. Een zanger is een groep, dus wordt deze productie opgezet onder de naam Riguelle.

Voor Un Premier Amour De Luxe werd de kerngroep Patrick Riguelle, Jan Hautekiet, Chris Peeters, Wouter Berlaen en Joost Van den Broeck uitgebreid met het vermaarde strijkkwintet Piacevole. Een luxueuze bezetting voor een stijlvol Franstalig programma.

Het eerste album van Riguelle werd afgelopen maand ook uitgebracht, in een productie van Frank Vander linden & Dirk Jans.

Live speelt Riguelle oud en nieuw: nieuwe parels worden de wijde wereld ingestuurd, maar ook vergeten gewaande chansons krijgen nieuwe krachten ingeblazen. Een repertoire om duimen en vingers bij af te likken. Om een lied te vereeuwigen moet er in zielen gekrast worden, horen harten te breken en moet bloed vloeien…

Op 15 november 2012 is Riguelle te gast in Kunstencentrum Vooruit te Gent.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here