Rechter vertraagt fusie Tele2 en Versatel

Tele2 mag voorlopig nog niet met Versatel fuseren. Dat heeft de Ondernemingskamer in Amsterdam vrijdag bepaald. De uitspraak is een tegenslag voor Versatel die de fusieplannen voorlopig niet in stemming mag brengen. De rechter heeft Tele2 en Versatel bevolen geen actie te ondernemen totdat de inhoudelijke rechtszaak, die tegen de juridische fusie is aangespannen, dient. Deze zaak dient op 11 mei.

Het kort geding tegen de voorgenomen fusie is aangespannen door een groepje buitenlandse aandeelhouders van Versatel en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De groep beleggers, aangevoerd door de Britse investeringsmaatschappij Centaurus, vindt het bod van 2,20 euro per aandeel Versatel te laag.

Eerder boekten de aandeelhouders ook al een kleine winst in de Ondernemingskamer. In december oordeelde de rechter dat de commissarissen van Versatel niet onafhankelijk omdat ze functies vervullen bij (dochtermaatschappijen van) Tele2. Door deze belangenverstrengeling kunnen zij niet onafhankelijk oordelen over de overname door Tele2.

Bron: Webwereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here