Aalst: Carnavalisten hebben hoop om verder aan stoet te werken.

foto buitengevel carnavalshallen Aalst
foto buitengevel carnavalshallen Aalst

Aalst (redactie/mas) “Soms moet een mens eens veel lawaai maken” lacht een carnavalist aan de werkhallen. “De ultieme test voor de aanpassingen volgt woensdagavond, want de pannes doen zich alleen voor als overal wordt gewerkt. Als er geen volk is en geen elektriciteit nodig is, dan gaat alles goed.” knipoogt hij.

Er is dus een oplossing gevonden. Gisteren werd in Hall 7 nieuwe verlichting geplaatst. Ledverlichting. De wagens-in-opbouw werden buitengesleept, plaats gemaakt, aanpassingen gedaan. ‘Als ge eigendommen hebt, is er altijd wel iets’, wist mijn grootvader me vroeger te vertellen. Voor een stad, de eigenaar, is dat niet anders.

Al kaatst de stad Aalst de bal terug door te zeggen dat de carnavalsgroepen met slechte apparatuur werken. Het is bij de carnavalisten in het verkeerde keelgat geschoten. ‘De groepen huren de werkhallen van de stad en gaan er dus van uit dat de gebouwen en de elektriciteitsvoorziening in goede staat zijn’, zegt Herman Schelfout, de Generaal, één van de leidende figuren in de Aalsterse carnavalwereld.

De werkzaamheden komen er na verscheidene klachten, ook van de door de stad betaalde toezichters. Zij hebben al maanden geleden het probleem gesignaleerd. Telkens worden bons opgemaakt, zo gaat dat in een stad. Maar er gebeurde niets. Er werden al wel zekeringen vervangen maar de problemen blijven zich voordoen. Wanneer het licht werd aangestoken in hal 7, viel alles uit. En de periode is aangebroken dat de stoetbouwers dag na dag zenuwachtiger worden. Ja, je bent unesco-erfgoed of je bent het niet. Al zal het wel meer aan het temperament van de Aalstenaars liggen. Groot hart, snel ontvlambaar.

Burgemeester Ilse Uyttersprot, vandaag bevoegd voor carnaval, en als alles goed loopt zal ze dat ook blijven na nieuwjaar, maar dan als schepen van evenementen, kwam zelfs ter plaatse kijken en hoopt dat alles nu vlot loopt. Ook haar schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen, even aan het verwaaien aan de kust na al de socialistische spanningen van de laatste weken, engageert zich dat de werkzaamheden zonder problemen zullen kunnen doorgaan.

Op 10 februari zal geen toeschouwer zien dat er problemen waren in de werkhallen. Maar er zal toch niet teveel vertraging mogen zijn, wil Aalst fier zijn op haar stoetenbouwers. Aalst en carnaval, het is en blijft een uniek verhaal…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here