STRIPKALENDER KMS DOORBREEKT CLICHÉS EN BOUWT BRUGGEN

Aalst (redctie/mas) Vlaams minister Joke Schauvliege had zaterdag, tijdens de lancering in het Belgisch Stripmuseum in Brussel, lovende woorden voor de 15de interlevensbeschouwelijke kalender van Kerkwerk Multicultureel Samenleven (KMS). De kalender waar www.belg.be vorige week al over berichtte.

Schauvliege loofde de publicatie als innoverend en bruikbaar om clichés te doorbreken en bruggen te bouwen. “Wij zijn blij dat KMS een kalender met strips op de markt brengt. Dat kadert in ons stripbeleid. Cartoonist Reinhart Croon is erin geslaagd deze publicatie tot een uniek product te maken. De KMS-kalender is een artistieke kalender die interculturaliteit bespreekbaar en tastbaar maakt.”

Reinhart Croon vertelde zaterdag dat hij zijn Hunker Bunker-strips over religie of levensbeschouwing vaak niet gepubliceerd krijgt in de week- en dagbladpers. “KMS gaf mij de kans om wat lag te rijpen in mijn tekenmappen, eindelijk openbaar te maken.”

Mieke Van Hecke, directeur-generaal van het VSKO, beklemtoonde het belang van de interreligieuze kalender met strips voor het maatschappelijke middenveld. “Deze kalender gaat in tegen de trieste tendens om religie en levensbeschouwing volledig te bannen naar de privésfeer. Feesten met de buren draagt bij tot een warme samenleving, waar dialoog en vertrouwen centraal staan.”

www.kms.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here