Zoektocht naar eigenaar van twee pony's te Erembodegem

Deze namiddag is de politie van Aalst een zoektocht gestart naar de eigenaar van twee pony's die al weken, wellicht maanden opgesloten staan in een hok aan de Rietstraat te Erembodegem. De pony's zijn ontdekt na een melding aan de organisatie van BLID. Volgens de woordvoerder van BLID staan de dieren op een berg van mest in hun stal.

De eigenaar van de dieren waarvan de identiteit niet is gekend zou maar sporadisch de dieren komen opzoeken zeggen omstanders die deze namiddag de aanwezigheid van BLID en de politie hadden opgemerkt.Een bijgeroepen dierenarts stelde dat de dieren inderdaad mager zijn, maar dat er rond deze periode nog dergelijke gevallen rondlopen.

Van onmiddellijke weghalen zoals BLID wilde doen wou de dierenarts niet weten. Wel stelde hij voor de eigenaar op te sporen en de dieren medisch te laten controleren, het hok te ruimen en wat krachtvoeder bij te geven.

Een inbeslagname of tijdelijk weghalen van de pony's, zou hier zeker terecht zijn geweest, volgens BLID. De politie van Aalst gaat de eigenaar opsporen en de bevindingen van de dierenarts overbrengen aan de eigenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here