Homo Cabarectus in het Gentse ICC

TalentTheatre is de minionderneming van het Sint-Paulusinstituut te Gent en wil jong en komisch talent een podium bieden. Daarom organiseerde TalentTheatre een wedstrijd voor jongeren die op een vernieuwende en humoristische wijze willen omgaan met acteren. De leerlingen van het Sint-Paulus gingen niet van deur tot deur om wafels of kaarsen te verkopen maar schuimden heel Vlaanderen af op zoek naar jong talent. Na de preselecties werden 5 finalisten weerhouden die nu meedingen naar de titel van 'Homo Cabarectus' of 'Stand-up comedian'. Tijdens een spetterende show met special act van Dirk Denoyelle op 30 maart in het Gentse ICC nemen deze 5 finalisten het tegen elkaar op. Zij worden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit Nigel Williams, Michaël Pas, Bert Gabriels, Margriet Bruggeman en Jo Decaluwe.

Met TalentTheatre veroveren de leerlingen van het Gentse Sint-Paulusinstituut nu al voor de derde keer de prijs voor de beste Oost-Vlaamse minionderneming. Evelien Martens van VLAJO: "Miniondernemingen bestaan nu ruim twintig jaar met als doel jongeren in contact te brengen met alles wat bij het ondernemen hoort. Omgaan met budgetten, financieren, je product goed uitspelen. Meestal verkopen de leerlingen kaarsen of fruitmanden, maar de jongste jaren is de creativiteit enorm gegroeid''. Met behulp van een humormeter zal men op 30 maart de beste act selecteren en bekronen met de "Homo Cabarectus". De winnaar gaat naar huis met een geldprijs van 500 euro.

TalentTheatre maakt nu een grote kans om de beste minionderneming van Vlaanderen te worden. Meter Miss Belgian Beauty Céline Ducaju en peters Nigel Williams, poppenkoning Jean-Pierre Maeren en schepen van Cultuur Sas Van Rouveroij geven alvast hun fiat aan Talenttheatre. De cabaretavond zal plaatsvinden op 30 maart in het ICC te Gent, in een auditorium dat plaats biedt aan 975 toeschouwers. De tickets worden verkocht door vzw Uitbureau. Op dit moment zijn er al 900 tickets verkocht. www.homocabarectus.be

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/talentfotogr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here