Italiaanse franciscaan in de voetsporen van Soeur Sourire

foto: la croix
foto: la croix

Aalst (redactie/mas) Universal Records heeft in Assisi de eerste cd voorgesteld van broeder Alessandro. De 34-jarige franciscaan ondertekende op 21 mei een platencontract met Universal Records, één van de belangrijkste platenproducenten wereldwijd.Op de persconferentie werd eraan herinnerd dat de Belgische Soeur Sourire in 1963 als één van de eerste religieuzen een internationale doorbraak beleefde.

Vandaag is dat commerciële succes vooral weggelegd voor de Ierse groep ‘The Priests’ en ‘Les Prêtres’ uit Frankrijk. Universal Records promoot broeder Alessandro als ‘De Stem van Assisi’. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de franciscanen.

De tenor, die in 1999 toetrad tot de franciscanen en die vandaag met een 80-tal medebroeders in een klooster in Assisi leeft, bezorgt op zijn eerste cd elf klassiekers uit de sacrale muziek een nieuw leven. De cd omvat onder meer composities van Mascagini, Schubert en Fauré. Enkele composities kregen een nieuw arrangement.

Ook een ‘Ave Maria’ en een ‘Pater Noster’ ontbreken niet. De productie van de cd werd toevertrouwd aan Mike Hedges, die eerder zijn sporen verdiende met de productie van albums van groepen als U2 en The Cure. De opnames gebeurden in de legendarische studio’s van Abbey Road in Londen.

Broeder Alessandro verzekerde op de persconferentie in Assisi dat hij zich niet zal laten meeslepen door het succes. Ook in de toekomst wil hij in het klooster gewoon pelgrims blijven ontvangen en zich wijden aan het maken van meubels en houtsnijwerk. “Net als Sint-Franciscus van Assisi hou ik van handenarbeid en zingen”, zegt broeder Alessandro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here