vzw Carnavalist Tot In De Kist – trekt aan de alarmbel

Het verbond van ingeschreven carnavalgroepen – vzw Carnavalist Tot In De Kist – trekt aan de alarmbel.

Ondanks het aanspreken van de bevoegde stadsdiensten, de bevoegde schepen, alsook van de burgemeester door verschillende instanties verergert het probleem met het licht in de werkhallen (Hoge Vesten 66, te 9300 Aalst) met de dag.

Waar het tot voor enkele weken slechts over 1 hal ging, breidt het probleem zich uit naar zowat de volledige werkhallen.

Er is een probleem met de electriciteit, meer bepaald met het licht. Sommige hallen moeten zich behelpen met het plaatsen van halogeenspots, wat opnieuw een onveilige situatie met zich meebrengt. Dit is een zeer ernstig probleem in alle hallen waar geslepen, gelast en gewerkt wordt. De veiligheid van de carnavalisten komt in gevaar.

Naast de lichten, zitten ook de poorten op hetzelfde circuit. Ook dit creëert velerlei problemen..

De groepen huren van de stad Aalst de hallen en gaan er dus vanuit dat de stad – als goede verhuurder – de gebouwen en de electriciteitsvoorziening in goede staat plaatst, ze laat gebruiken door de carnavalsgroepen en – last but not least – ze onderhouden. Dit laatste, is dus niet het geval !

Het doet de groepen huiveren als ze via de pers moeten vernemen dat de bevoegde schepen de problemen wijt aan het gebruik van verouderde (werk)toestellen.

Met de stroomtoevoer naar de stopcontacten is niets fout. Het probleem situeert zich volledig bij het elektriciteitscircuit van het licht en de poorten.

In één hal loopt het water, “letterlijk” van de muren de kast in, dit met steekvlammen tot gevolg.

Het heeft totaal geen nut om nog langer te wachten. Dit probleem kan niet opgelost worden als de hallen vol staan. Dit probleem moet NU aangepakt worden.

Wij eisen een daadkrachtige aanpak, niet morgen maar nu !

Voor alle informatie en bijkomende vragen kunt u terecht bij de woordvoerder van het verbond: Herman Schelfaut (de generool)

Namens de carnavalsgroepen.

Het verbond, vzw Carnavalist Tot In De Kist.

Reactie Ilse Uyttersprot
Burgemeester Aalst

Beste

Zowel ikzelf als de dienst stadspromotie hebben, na het ontvangen van uw klacht, onmiddellijk opdracht gegeven aan onze diensten om het nodige te doen, desnoods met hulp van een externe firma.

Groot was mijn verbazing toen ik woensdag ll op de hoogte werd gebracht van het feit dat dit euvel nog niet was opgelost. Ik heb dan ook zelf een bezoek gebacht aan de werkhallen.

De dienst OW heeft vandaag alles aangekocht en zal vanaf maandag de nieuwe lampen installeren. Men heeft mij verzekerd dat hiermee het probleem zou opgelost zijn.

Ik hoop dan ook dat iedereen de komende maanden op een normale manier kan verderwerken voor carnaval 2013.

Ilse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here