Brugge is noch fake, saai of vervelend

"In Brugge valt wel degelijk iets te beleven. Brugge is noch fake, noch saai of vervelend," zo reageert de Stad Brugge op de artikels die gisteren en vandaag in verschillende media verschenen. Brugge is een bruisende stad met respect voor het werelderfgoed en aandacht voor hedendaagse cultuur. Ofwel baseren de gidsen zich op achterhaalde info, want na Brugge 2002 is het imago van "fake stad" bijgestuurd in verschillende publicaties. Ofwel vertrekt men van levensgrote clichés en dat is een kwalitatieve reisgids onwaardig. In tijden waarin steden o.a. investeren in (meertalige) websites om hun cultuuraanbod in te presenteren, hoeft men zelfs niet tot in een stad te komen om te weten wat er in omgaat, hoewel dat natuurlijk wel wenselijk zou zijn.

Brugge streeft met een reeks cultuur-toeristische evenementen een duidelijk, kwalitatief imago na. Brugge is een goed merk, maar we sturen constant bij. Binnenkort pakt de Stad uit met een nieuw logo, wat het hedendaagse karakter van de Stad in de verf moeten zetten. Toerisme Brugge is volop bezig met de uitwerking van de positionering van Brugge. Brugge positioneren als een unieke werelderfgoedstad met een levende en interessante, gedifferentieerde cultuur is de doelstelling. In dat kader verschijnt op 1 april 2006 alvast een eerste nieuwe folder.

Dat wel degelijk andere percepties leven over Brugge, werd vorige week nog bewezen. Toen nog bleek uit de Nationale Merkenenquête dat Brugge in de top tien van de populairste steden op de derde plaats staat, na Barcelona en Parijs. Eind vorig jaar werd de stad door Britse touroperators uitgeroepen tot "Best International Destination". Het gezaghebbende blad The Bulletin (bedoeld voor Britten op het Europese vasteland) noemde Brugge eind december "one of the most beautiful places on earth". En uit een onderzoek van Reader's Digest in het kader van 175 jaar België bleek dat 55 % van de Belgen vindt dat Brugge de stad is waar België het meest trots op mag zijn.

Dit jaar staat heel wat op stapel: Mozartjaar in het Concertgebouw, het accordeonfestival Airbag bis, chocoladefestival, steekspelen op de Markt, Klinkers, film op het evenementenplateau in Zeebrugge, spektakel Baselius, concerten in het Entrepot, Cactusfestival, Feest van de muziek, * Het aanbod is dus wel degelijk groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here