E-commerce komt stilletjes op dreef

E-commerce van luxe-artikelen is in opkomst en het krijgt ook in Europa voet aan de grond. De online verkoop van luxe-artikelen is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar worden al langer dure producten via internet verkocht. Dat kan via speciale luxe-webshops, maar ook veilingsites als E-bay pikken hun graantje mee. Het gaat voornamelijk om de online verkoop van designermerken. Het aanbod varieert van decoratie, kleding tot juwelen en parfum.

Op dit moment zijn er in Europa maar een paar websites actief op dit gebied, maar de ervaring leert ons dat internet snel gaat en ook alles kan. Wat de meeste winkeliers meestal afschrikt in België om online hun artikels te verkopen is de wetgeving. Zo is er steeds een terugnameplicht binnen de 8 dagen door de winkelier. Dat wil zeggen dat consumenten hun goederen kunnen terug sturen indien ze niet in de smaak vallen.

Dat is een probleem zeggen verschillede winkeliers omdat ze bang zijn hun goederen gebruikt terug te krijgen. Dan begint de misserie.

Wat ook opvalt: Winkeliers beginnen met een website of webwinkel en komen na een paar maand tot het besluit dat er geen klanten naar hun site surfen. Om die reden worden de webwinkels dan ook gesloten of niet meer up-to-date gehouden wat resulteert in een vervuiling op internet. Dus er is nog veel werk aan de winkel. www.winkelunie.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here