175 JAAR MONNIKEN IN DENDERMONDE

Aalst (redactie/mas) 175 jaar geleden vonden de monniken van de eeuwenoude abdij van Affligem een toevlucht en vaste stek in Dendermonde. De abdij aldaar is daarmee de enige Benedictijnengemeenschap in de Nederlanden die het Frans bewind heeft overleefd.

De merkwaardige geschiedenis van de abdij St. Pieter & Paulus en de Benedictijnse spiritualiteit en levenswijze van de monniken worden opgeroepen in een tentoonstelling met als titel “175 jaar monniken in de stad”. Aan de hand van kunstwerken waarvan verscheidene uit de 12de tot 15de eeuw, documenten en een film, worden drie thema’s uitgewerkt, namelijk de abdijkerk, de bewoners van de abdij en haar geschiedenis.
Het parcours van de tentoonstelling begint in de abdijkerk en loopt verder via de pandgang en vier zalen in de abdij. Het einde van de tentoonstelling is in de abdijtuin.

De tentoonstelling loopt tot 25 november, elke dag van 14 tot 17 uur gratis te bezoeken. Ter gelegenheid van dit jubileum is ook het gelijknamige boek “175 jaar monniken in de stad” uitgegeven en in de abdij te verkrijgen.

Nuttige informatie:

Zaterdag 06 oktober 2012 tot zondag 25 november 2012
Start: 14u00
Einde: 17u00
Abdij Sint-Pieter en Pauls in Dendermonde, Vlasmarkt 23, 9200 Dendermonde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here