Duinkerke: wandelen tussen musea en haven

Aalst (redactie/mas) Frans-Vlaanderen, het mooie stukje Vlaanderen, zo dicht bij en zo onbekend. Met Duinkerke, niet alleen de derde grootste haven van Frankrijk, maar ook zijn historie.

Duinkerke is niet alleen de derde grootste haven van Frankrijk. Zijn stadscentrum heeft drie grote troeven: historische gebouwen, musea en veel shoppingmogelijkheden (2 shoppingcentra en 400 winkels). De wandeling brengt je uiteraard langs al die hoogtepunten met een wandeling van net geen 5 kilometer.

Je wandelt langs het water en historische schepen maar ook door een beeldenpark. Bovendien laten we je een paar hedendaagse gebouwen zien in een nieuwe woonuitbreidingszone. Aan musea geen gebrek met als belangrijkste het Musée Portuaire, zeer kindvriendelijk inclusief bezoek aan drie schepen.

Voor kunst kan je terecht in twee musea en het buitenbeentje is het memorial ter nagedachtenis van de operatie Dynamo bij de aanvang van de Tweede Wereldoorlog. Voor de nodige afwisseling zorgt het verhaal, een standbeeld en een glasraam van de piraat Jean Bart, de held van Duinkerke. En niet te vergeten er zijn 150 restaurants en brasseries …

http://www.reisroutes.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here