Havencentrum Lillo neemt afscheid van kapitein Flandria

Het havencentrum Lillo neemt afscheid van kapitein Flandria op 26 oktober 2012 – 9.30 – 12.30 uur – Flandria 24, Kattendijkdok-Oostkaai

Het Provinciaal Havencentrum Lillo neemt op 26 oktober afscheid van kapitein Jozef ‘Cois’ Mees. In opdracht van Flandria voer hij 20 jaar lang groepen van het Havencentrum rond door de dokken van de Antwerpse haven. Eind dit jaar gaat deze alom gekende figuur op welverdiend pensioen bij Flandria. De leerlingen van de deelnemende scholen en de gidsen van het Havencentrum zijn alvast vastbesloten om er een onvergetelijke laatste trip van te maken.

Samen met dit afscheid viert het Provinciaal Havencentrum Lillo 20 jaar havenrondvaarten. Ruim 150.000 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar lager onderwijs hebben gedurende deze periode de haven van Antwerpen per schip ontdekt. Tijdens deze rondvaart varen de kinderen langs kleine en grote schepen en voorbij terminals en magazijnen. De leerlingen leren op een leuke en didactische manier de activiteiten van deze wereldhaven kennen. Bovendien passen de rondvaarten perfect in het leerplan voor het lager onderwijs.

Voorzitter Koen Helsen: “Kapitein Jozef ‘Cois’ Mees was een vaste waarde tijdens deze rondvaarten. Hij stond altijd paraat om vragen van de kinderen te beantwoorden en begon er elke rondvaart opnieuw vol enthousiasme aan. De gidsen en medewerkers van het Provinciaal Havencentrum Lillo, maar ook onze vaste klanten zullen hem dan ook enorm missen.”

Op 26 oktober is de laatste rondvaart van ‘kapitein Cois’ met het Havencentrum. De leerlingen van de deelnemende scholen en de gidsen van het Provinciaal Havencentrum Lillo wuiven hem dan ook gepast uit en zorgen samen met de leerlingen voor een verrassing voor de kapitein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here