Gentse Halfvastenfoor aan de Watersportbaan

De Gentse Halfvastenfoor die zaterdag voor de derde opeenvolgende keer van start ging aan de Watersportbaan, heeft twee nieuwe attracties: de 'Eclipse', een moderne zwiermolen en de 'Splash', een wildwaterbaan. Drie weken lang kunnen kinderen en volwassenen hun hartje ophalen op tal van molens, schietkramen en andere attracties. De Halfvastenfoor is blijkbaar al 509 jaar ononderbroken een plaats van ontspanning en amusement voor Gentenaars en omwonenden. Alhoewel: volgens de Guido Herman, de voorzitter van de foorreizigers is er al 1.000 jaar sprake van een Halfvastenfoor.

De Halfvastenfoor is een vaste waarde in Gent. Er is gezelligheid voor jong en oud, men kan er de innerlijke mens versterken en de foorreizigers zorgen elk jaar weer voor vernieuwing. Guido Herman: " Foorreizigers investeren vaak enorme sommen in hun attracties en zorgen voor tewerkstelling. Er zijn echter vaak tegenslagen zoals het weer en het dodelijke systeem van aanbestedingen. Gelukkig is de samenwerking met de Stad de jaren optimaal". De nieuwste attractie is de Aqua Valley, een wildwaterbaan waar bootjes met een grote snelheid naar beneden suizen. Op het einde van de rit ben je goed nat.' De constructie is met 110.000 liter water gevuld. Gelukkig valt de Halfvastenfoor dit jaar wat later want tegen de vorst kan deze attractie niet.

Volgend jaar verhuist de Halfvastenfoor weer naar zijn oude stek op het Sint-Pietersplein. Schepen Termont belooft dat tegen die tijd de ondergrondse parkeergarage afgewerkt is. Dat zal voor iedereen een opluchting zijn' want ook voor het Stadsbedrijf vraagt deze locatie extra inspanningen. De ondergrond is er erg drassig waardoor men bulldozers moet inzetten een aantal van de 95 attracties op hun plaats te krijgen. Veel foorreizigers staan al generaties lang op de Halfvastenfoor en verwennen hun klanten met heel wat extra's. Zo was er een mooi vuurwerk op de openingsavond. En met een volle spaarkaart kan men een LCD-televisietoestel en vijf fietsen winnen.

De Halfvastenfoor heeft plaats van 18 maart tot 9 april op het parkeerterrein langs de Yachtdreef en is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 18 tot 22.30 uur, op woensdag en zondag van 14 tot 22.30 uur en op zaterdag van 14 tot 24 uur. De specifieke kinderattracties zijn op maandag, dinsdag donderdag en vrijdag geopend van 16 uur en ze gaan alle dagen om 20 uur dicht. Op de laatste zondag geldt een verminderd tarief van minstens 30% op alle attracties.

Foto Temmerman Eddy

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/halfvastenfg.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here