Aalst: partijbestuur SP.A wel – niet – nu weer wel

Aalst (redactie/mas) De redactie vernam dinsdagavond 23/10 in het Volkshuis op de Houtmarkt dat het partijbestuur nu donderdag 25 oktober afgelast werd. Het werd gisterenavond door twee SP.A-partij kaderleden bevestigd. En ge wilt het niet geloven, na een nachtje slapen en bellen… het gaat nu weer wel door. Ce ne sont que des foux qui ne changent d’idées…

Donderdag 25 oktober om 19.30 komt het partijbestuur SP.A Groot-Aalst samen in het Volkshuis. Blijkbaar moet er toch nog heel wat uitgeklaard worden voor ze het Aalsterse bestuursakkoord aan de Algemene Vergadering voorleggen.

Heeft het charme-artikel van Karim Van Overmeire(N-VA) deze ochtend in HLN de geesten nieuw zuurstof gegeven? Wie weet? Zijn er wijzigingen in de stellingenoorlog tussen de pro’s en de contra’s voor besturen? Wie weet?

Eén zaak is duidelijk, achter de schermen en de telefoons wordt veel, heel veel over-en-weer gepraat. Ook Brussel en Gent zijn daarbij betrokken. Met recht of reden? Ja, welke partij zei ook weer dat het niet louter om gemeenteraadsverkiezingen ging? Het is zoals in de betere families, als de kinderen de familiemoraal te schande maken, durft opa of oma nog wel eens te kijven. Zo willen Brussel en Gent waken over de SP.A-moraal in Aalst.

Ze weten in Brussel dat Aalst ‘geen normalen’ zijn zoals iemand het in Brussel verwoordde. De vorige eeuw heeft nationaal dan ook meerdere keren moeten ingrijpen, om de eenheid in Aalst te bewaren. Ten tijde van WOII, waren er zelfs twee socialistische lijsten. De lijst-Nichels en de lijst-Bomon. In de jaren 50 werd Debunne in Aalst gedropt als deus-ex-machina. In de jaren 70 kwam Marc Galle aangewaait uit Brussel…

Komt het goed? Het kan! Dan zullen sommigen zich toch wat moeten inhouden op Facebook en in ’t café, wil de rust terugkeren de eerskomende dagen.

Wordt zeker vervolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here