boekenbeurs antwerpen in volle voorbereiding

Aalst (redactie/mas) Twaalf dagen lang verandert Antwerp expo in een paradijs voor boekenliefhebbers: de Boekenbeurs! De Boekenbeurs is hét boekenevenement van de Lage Landen. Nergens anders vind je zoveel titels samen onder één dak. Ieder jaar geven tientallen standhouders, honderden auteurs, partners en vele anderen het beste van zichzelf om je een rijkgevuld dagje uit te bezorgen. Vanaf woensdag 31 oktober open voor het publiek.

Het betere cijferwerk over de Boekenbeurs

 20.000 m² (4 hallen)

 60.000 boeken- de nieuwe boeken van het najaar alsook minder recente boeken – in alle genres: romans, kinderboeken, strips & graphic novels, thrillers, kunstboeken, schoolboeken, doeboeken, …

 98 standhouders, waaronder 16 boekhandels en 63 uitgevers & importeurs

 Samen vertegenwoordigen de standhouders 531 boekenfondsen.

 Meer dan 800 auteurs, illustratoren en andere gasten zakken af naar de Boekenbeurs om boeken te signeren of om op te treden op het Auteurspodium.

 Het Auteurspodium omvat dit jaar maar liefst 270 programmapunten, zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren, met bijna 350 auteurs en andere gasten.

 Ze verwachten ongeveer 155.000 bezoekers. Deze inschatting ligt lager dan de voorbije jaren vanwege twee redenen: met de start op een woensdag, midden in de herfstvakantie, missen ze een aantal dagen waarop normaal gezien veel mensen naar de Boekenbeurs komen. Daarnaast valt topdag 11 november samen met een andere topdag – een zondag.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here