Aquafin organiseert infoavond over de rioleringswerken in Haaltert en Denderleeuw

Haaltert – Denderleeuw – Op woensdag 24 oktober organiseert Aquafin voor de inwoners van Haaltert een infoavond over de rioleringswerken die er binnenkort zullen starten. Het gaat over een grootschalig project waarmee het afvalwater afkomstig van Welle en een deel van Denderhoutem wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Liedekerke. Vandaag belandt dit nog ongezuiverd in de Wilde Beek. Aquafin verwacht dat de waterkwaliteit van deze beek na de werken er zichtbaar op vooruit zal gaan.

“De werken op het grondgebied Denderleeuw zijn al een tijdje bezig”, weet Nils Van den Broeck, projectmanager van Aquafin. “Momenteel legt aannemer De Nul een nieuwe riolering aan in de Broekstraat. Binnenkort start hij ook op het grondgebied Haaltert. Onze collector volgt daar de loop van de Wilde Beek vanaf de grens met Denderleeuw tot aan de Schollaerthoeve in Stichelen. We voorzien ook enkele pompstations om het verzamelde afvalwater te kunnen verpompen. Die komen ter hoogte van Koekelberg, de Eigenstraat en de Zonnestraat.”

Niet alleen Aquafin investeert in zuiver water, ook beide gemeentebesturen tasten diep in de buidel om het openbaar rioleringsstelsel te vernieuwen. Aquafin betaalt 4 miljoen euro, Denderleeuw participeert voor 1,16 miljoen euro en Haaltert draagt 1,65 miljoen euro bij. Nils Van den Broeck “Haaltert betaalt de aanleg van een gescheiden stelsel in Stichelen, Ranierstraat, Vondelen, Hoekstraat en Daal. Daar komen dus twee buizen in de straat: een voor het regenwater en een voor het afvalwater.”

Aannemer De Nul beschikt over verschillende ploegen, waardoor hij op meerdere plaatsen tegelijk kan werken. Nils Van Den Broeck: “Op het grondgebied Haaltert starten we eind november ter hoogte van de Eigenstraat en Hoekstraat. Tegelijk zullen de rioleringswerken in de wijk Zonnestraat – Stichelen – Dries starten. Over de latere fasen volgt later meer info. Als alles vlot verloopt, zullen de werken in het voorjaar van 2014 volledig afgerond zijn.”

Aquafin en de betrokken partners nodigen de buurtbewoners uit om de infoavond bij te wonen, waar ze meer informatie krijgt over de concrete timing en fasering. De mensen van Denderleeuw kregen vorige maand reeds een toelichting, nu is het de beurt aan de inwoners van Haaltert. Zij zijn welkom op woensdag 24 oktober om 19.30 uur in het jeugdcentrum ‘De Kouter’, Middelkouter 10 in Haaltert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here