Holebitheater bestaat 10 jaar en presenteert komedie

-Antwerpen- In november blaast VREAK HOLEBITHEATER 10 kaarsjes uit. Om dit te vieren presenteert deze vereniging de komedie ‘De Kreukelzone’, eerste productie in een rij van 3 voor dit theaterseizoen.

“De afgelopen 10 jaar hebben we onze functie van Holebitheater meer dan waar gemaakt. We hebben heel uiteenlopende onderwerpen gebracht die holebi’s en hun vrienden beroerden. We hebben ons daarbij nooit afgesloten van de bredere maatschappij en vinden het ook nog steeds belangrijk om als groep zo divers mogelijk naar buiten te komen. Eén derde van onze acteurs en medewerkers is dan ook hetero,” zegt Wim Morbée, voorzitter. Op de vraag of een Holebitheater anno 2012 nog nodig is krijgen we een duidelijk antwoord. “Ja! Het is niet omdat het thema holebiseksualiteit meer en meer wordt opgepikt door de reguliere media dat onze rol is uitgespeeld. Naar ons aanvoelen ligt onze meerwaarde vooral in expertise wat dit onderwerp betreft. Als we bekijken wat we met een toneelstuk als Transgender hebben kunnen bereiken bijvoorbeeld. Of met het toneelstuk VIRUS over seropositiviteit in 2010, waar we de nodige nuances hebben kunnen leggen naar de homomannen toe. We kunnen onze doelgroep meer aanspreken door de dingen te tonen zoals ze zijn, terwijl ze in andere toneelstukken wel eens belerend of clichématig worden benaderd en minder effect hebben.”

In dit feestjaar stelt VREAK HOLEBITHEATER maar liefst 3 producties voor. “We starten het jaar met het komische ‘De Kreukelzone’, een toneelstuk over drie homoseksuele roommates en hun beslommeringen. Toeschouwers kunnen zich zeker herkennen in één van hen. Naast het komische aspect zit er ook heel wat inhoud in het toneelstuk en gaat het zeker ook over lijden naar aanleiding van een relatiebreuk.” Voorstellingen hebben plaats in november in het Fakkelteater. “Al 10 jaar onze vaste stek. We voelen ons hier op ons gemak en hebben het gevoel dat ons publiek deze centrale locatie zeker waardeert.” Naast Wim Morbée, die de hoofdrol vertolkt, spelen ook nog Sven Pichal, Pieter Van Keer, Jef Mertens en nieuwe spruit Wim Aernouts mee. “Het is een hele fijne groep wat altijd helpt tijdens deze intensieve repetitieperiode.” De regie is in handen van ervaren theaterman Dirk Belloy, waar VREAK geregeld beroep op doet.

Kaartjes kan je bestellen aan 11 euro via www.fakkelteater.be of op 070 246 036. Meer info op www.vreak.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here