De auto wordt al jaren weggepest, vanwaar dan de collectieve verontwaardiging

Aalst (redactie/johan) De Fordfabriek uit Genk is gespreksonderwerp van de dag bij de arbeiders van Ford-Genk. Peter Heller, de voormalige grote baas zegt in een krant van De Persgroep “Ik denk niet dat men het licht zal uitdoen bij Ford Genk. Maar besparingsmaatregelen zijn onvermijdelijk.” 

“De auto wordt al jaren weggepest, vanwaar dan de collectieve verontwaardiging bij een nieuwe fabriekssluiting?” Velen geven Jean Marie Dedecker van LDD gelijk met deze uitspraak. De reacties op Facebook spreken boekdelen.

Wij citeren een paar reacties:

M.M.: De wegpestring van de auto is enkel voor de kleie man waarom gaan de ministers rijden met bakken van autos op onze kosten en moeten er nog een chauffeur bij hebben ook dat de regering op zijn uitgaven besnoeit dan zal er genoeg zijn voor de kleine man.

L.C.: en nu zegt Peeters: we gaan er eens werk van maken. wie brengt deze idioten eigenlijk aan de macht? jawel, de stemgerechtigden

L.H: die grote auto van de ministers ja die mogen weg !!!!! de chauffeurs niet he da is werk voor iemand en zeg nu zelf een minister aan het stuur da is om ongelukken vragen he hahahahaha ze kunnen nog geen land regeren van uit ne luie stoel laat staan da ze dan nog op de weg zouden rijden

J.D.L.: Ik hoorde Kris Peeters in de ochtend zeggen dat nog bekeken moet worden of en dan wel hoeveel subsidies Ford Genk al ontvangen heeft. Wanneer gaan we ophouden met de winsten te privatiseren en de verliezen de socialiseren? Too big too fail bestaat niet, het drukt de belastingbetalende middenklasse omlaag ten voordele van de toplaag en is structureel absoluut geen oplossing, wel integendeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here