Miek Vyncke wint Oost-Vlaamse Sporttrofee

De provincie Oost-Vlaanderen waardeert al twintig jaar de vele inspanningen die sporters zich moeten getroosten om topprestaties te leveren. Anderzijds getroost de provincie zich de moeite om de gemiddelde Oost-Vlaming aan te zetten tot meer sport en beweging. De Oost-Vlaamse Sporttrofee is daar al 20 jaar een levend bewijs van. Tijdens dit avondvullende evenement worden de sportieve kanten van de laureaten belicht. Ondertussen stelt de provincie haar uitgebreide sportinfrastructuur voor en geeft ze toelichtingen bij het gevoerde sportbeleid. Dit alles afgewisseld met heel wat sportieve en acrobatische acts van eigen bodem.

Duathlonatlete Miek Vyncke kreeg de Oost-Vlaamse Sporttrofee 2005. Zij werd verkozen vanwege haar titel van Europees kampioen 2005 en Wereldkampioen 2005 bij de beloften en bekleedt momenteel de zesde plaats op de ITU wereldranking bij de elite. Het duo Iljo Keise – Matthew Gilmore (ploegkoers baanwielrennen) en Kenny Belaey (fietstrial) werden tweede en derde genomineerde. Miek Vyncke ontving een exclusief massief zilveren beeldje dat werd ontworpen door de Gentse juwelier Caenepeel en een geldprijs ter waarde van 2.500 euro. De twee andere genomineerden kregen ieder 1.200 euro.

De Oost-Vlaamse Trofee voor Sportverdienste werd voor de vierde maal uitgereikt aan een verdienstelijke sporter die zijn/haar actieve sportloopbaan beëindigd heeft of aan een sportverantwoordelijke voor de bijzondere inspanningen voor de sport geleverd heeft. De Trofee voor Sportverdienste 2005 ging dit jaar naar Walter Godefroot. Hij werd gehuldigd voor zijn succesvolle loopbaan als wielrenner en zijn verdiensten als ploegleider. Walter Godefroot ontving een bronzen beeld gemaakt door de Gentse kunstenaar Etienne Verhellen en een geldprijs van 1.200 euro. Filip De Wilde (voetbal) en Roger Verheuen (atletiek) werden eveneens genomineerd en ontvingen een aandenken.

De provincie Oost-Vlaanderen bedankte met dit gala ook ruim 170 gemeentelijke sportlaureaten die eveneens een aandenken kregen. Gedeputeerde Ivan Verheylen: " De provincie ondersteunt lokale sportmanifestaties, stimuleert sport voor jongeren maar helpt ook senioren en gehandicapten met aangepaste infrastructuur en advies". Maar de provincie zit niet stil en stelde deze avond het promotiefilmpje "Om ter eerst!" voor. Met deze dynamische campagne die binnenkort van start gaat wil men Oost-Vlamingen tot nog meer sport bewegen.
De website die deze campagne moet ondersteunen is www.puurvoordesport.be. Dank voor het welslagen van dit sportgala ging ook uit naar de sponsors Birka Design uit Merelbeke en Boxing Club Golden Gloves uit Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here