Aalst: SP.A-fractie zit in moeilijke vergadering

Aalst (redactie/mas) De SP.A-fractie zat maandag om 22 uur met de partijtop nog samen om de politieke toestand te bespreken in de stad van Boon en Daens. Normaal zouden ze begin van de avond een verklaring afleggen in het Volkshuis. Om discrete redenen ging de vergadering niet door in hun partijlokaal.

Om 21 uur lieten enkele fractieleden aan de pers per sms weten dat het nog lang zou duren en er geen mededeling meer zou komen. Wel dinsdagvoormiddag. De televisieploegen van VRT en TV Oost en de geschreven en digitale pers zagen hun lange wachten niet beloond.

Dat het langer duurt dan verwacht hoeft niet te verwonderen. De laatste dagen tekenen zich twee stromingen af: één die wil meebesturen en het onderhandelde akkoord wil uitvoeren. Een tweede stroming vindt dat ze een  te rechts beleid van N-VA en CD&V niet moeten steunen, met te weinig inhoudelijke bevoegdheden. Het oppositie voeren dat aan de basis van de partij en beweging leeft, sijpelt ook de fractie binnen…

Waarschijnlijk is het proberen verzoenen van de twee stromingen de oorzaak dat de vergadering overuren klopt. Hierbij voelen ze de het adem van nationaal voorzitter Bruno Tobback, het provinciaal hoofdbestuur en sinds deze middag ook de belangrijke socialistische poot van de ABVV-vakbond in de nek. ( zie artikel op Belg.Be).

We kunnen niet vooruitlopen op de vergadering, maar in de wandelgangen van de partij en beweging voorspellen sommigen dat er wel eens ‘een onverwachte wending’ zou kunnen komen.

Inmiddels liet N-VA weten pal achter Karim Van Overmeiren te blijven staan als schepen van Vlaamse Zaken, wat de zaak natuurlijk niet vergemakkelijkt.

Twee vragen die Belg.be zich stelt: Gaat het hier werkelijk om de Vlaamse Aangelegenheden of is dit een afleiding om weg van alle media aandacht het probleem van de sociale kavels te kunnen bespreken. Zo goed als volledig in handen van de N-VA. 

Een tweede vraag is of  dit een toeval is, de hele landelijke discussie over N-VA Aalst en haar Vlaamse Schepen, of dit een onderdeel is, een opwarmertje voor Antwerpen, om te zien hoe de reactie van de bevolking zal zijn?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here