Aalst: CD&V heeft geen probleem Van Overmeiren

Aalst (redactie/mas) Uittredend burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) en haar partij hebben geen probleem met Karim Van Overmeiren als Schepen van Vlaamse zaken. “CD&V wil zich niet verzetten tegen een Schepen van Vlaamse Zaken. Voor ons kan Karim Van Overmeiren (N-VA). We moeien ons niet met de interne aangelegenheden van andere partijen.”

N-VA heeft dit schepenambt gekregen bij de onderhandelingen. Het is aan hen om er een schepen voor aan te duiden, wilt de uitleg van Uyttersprot zeggen. Ze kan het niet nalaten de socialisten een sneer te geven. “Het staat in het akkoord. Iedereen leest toch eerst voor hij iets tekent”, verwijzend naar de problemen die er nu zijn met de N-VA’er op Vlaamse Zaken.

Belg.be wil even duiden dat N-VA en CD&V samen kunnen besturen met 15+8 zetels = 23 op 43. Een nipte meerderheid van 2. Veel CD&V’ers zien dat zitten, omdat ze zo een vierde schepen kunnen binnenhalen. Burgemeester-elect D’Haese vindt dit te nipt. Dan mag er eigenlijk niets gebeuren. En blijft iedereen in zijn fractie op post? Het verdelen van de schepenambten loopt ook daar niet vlot, gezien de hoge scores van enkele nieuwkomers, die graag in ’t schepencollege willen. Oilsjst is en blijft Olsjt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here