Aalst: N-VA, SPA en CD&V in crisis bij elkaar

Aalst (redactie/mas) De onderhandelaars van de nieuwe Aalsterse coalitie komen vandaag opnieuw bij elkaar om meer uitleg te krijgen en te geven. Het rommelt niet alleen voor ze begonnen zijn, het ligt bijna aan dingelen.

SP.A staat in rep en roer. Van de top tot de kleinste militant. Iedereen, op enkel rechtstreeks betrokkenen na, zijn na een weekje N-VA media aandacht zo ziek als een hond.

N-VA van hun kant wil verduidelijking van de acties en de signalen die ze vanuit socialistische hoek krijgen, dan vooral over de Schepen van Vlaamse Zaken, Vlaamse Belangen, zoals Groen het noemt in de ajuinstad. Dat Karim Van Overmeiren de gedoodverfde schepen is voor dit departement, is gezien zijn Vlaams Belang verleden als huisideoloog van de extremisten, en nu bij N-VA, niet simpel om slikken bij de sossen.

Als daar dan een mediacampagne over je heen rolt, waar zelfs oud-schepen Patrick Jacobs (SP.A), toch geen belgicist en eigenlijk een regionalist, zich in verslikt dat hij bijna stikt, spreekt boekdelen.

Dirk De Pauw, voorzitter van SP.A Aalst én onderhandelaar, maar ook financieel verantwoordelijke in het ASZ zal goede kaarten moeten voorleggen om zijn achterban te sussen. Een achterban die met de dag meer en meer hoopt dat hij opstapt. Harder en harder klinkt het verwijt dat hij alle sociale zaken overliet aan de N-VA, maar wel ‘zijn’ ASZ-ziekenhuis behield in de sp.a-korf. Op die post is zijn compagnon-de-route Daisy Van Gheit terecht komen.

 

1 REACTIE

  1. Dat beloofd daar in Aalst voor de volgende 6 jaar, links kan zich niet neerleggen bij de democratie en stelt veto’s. Benieuwd wat deze bestuurscoalitie zal opleveren als het vóór ze er echt aan beginnen al crisis is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here