SP.A Aalst maakt Bruno Tobback ongerust

Aalst (redactie/mas) De nationale SP.A voorzitter Bruno Tobback kan er niet mee lachen. Het akkoord dat zijn Aalsterse discipelen in de ajuinstad sloten met CD&V en N-VA. “Niet één, maar alle mogelijke bruggen te ver.”

SP.A Aalst werd dan ook ter verantwoording geroepen in Brussel en diende ook uitleg te verschaffen aan het provinciaal bestuur in Gent.

Partijvoorzitter Bruno Tobback: “Van Overmeire schepen met sp.a-steun? Ik zie dat niet zitten. Dit is niet één brug te ver voor ons, dit is alle mogelijke bruggen te ver. De gedachte dat een van de auteurs van het 70-puntenplan van het VB schepen van integratie wordt, moet een dolk door ieder sp.a-hart zijn. Dat is althans de persoonlijke overtuiging van de nationale voorzitter. Met de lokale politiek in Aalst heb ik me niet te moeien, maar ik vertrouw erop dat onze mensen daar de wijsheid zullen hebben om de juiste beslissing te nemen.”

Aan De Morgen verklaarde Bruno Tobback: ” Zelfs op de nationale fractiedagen, die toevallig afgelopen weekend plaatsvonden, kwam Aalst ter sprake. “Nationale inmenging met de kwestie is niet eens nodig”, zegt Tobback nog. “Het is omgekeerd: het zijn de gewone mensen van Aalst zelf die ons hun bekommernis meegedeeld hebben. Ik deel hun bezorgdheid volkomen. Als Van Overmeire zou worden voorgedragen en als onze lokale afdeling zich daartegen verzet, dan heeft ze mijn volle steun. Duidelijk genoeg?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here