Internet loopt een jaar vooruit op geschreven pers

Zaventem krijgt weer een rechtstreekse vlucht naar China. De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan legt tegen de zomer directe vluchten in tussen Peking en Brussel. Volgens Vlaams minister van Economie en Buitenlandse Handel Fientje Moerman is de beslissing het gevolg van twee handelsmissies naar China en intense persoonlijke contacten met de top van de luchtvaartmaatschappij.

De verbinding is erg belangrijk voor de internationale uitstraling van Zaventem en schept nieuwe mogelijkheden voor SN-Brussels Airlines. Hainan beschouwt Zaventem als een interessante hub en als de poort tot Afrika. Tenslotte is de link interessant voor de zakenwereld (China is een markt van 1,2 miljard mensen) en voor het toerisme. In China is namelijk een middenklasse ontstaan die Europa en de rest van de wereld wil ontdekken. Vanuit Brussel bestaan in oostelijke richting alleen rechtstreekse verbindingen met Doha, de hoofdstad van Qatar en met Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Voor het overige was Azië een blinde vlek. De rechtstreekse verbinding met Beijing opent de poort naar ondermeer Hong Kong, Seoul en Singapore.

Belg.be bracht vorig jaar verslag uit van de succesvolle handelsmissies van minister Moerman van november 2004 en november 2005. Op deze site las men 28 februari 2005 wat morgen in uw krant staat. Zie het artikel van: http://www.belg.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here