Koninklijk huwelijk in Luxemburg

Aalst (redactie/mas/wikipedia) Vandaag vrijdag 19 oktober vindt het burgerlijk huwelijk plaats van erfgroothertog Guillaume en Stéphanie, gevolgd door de kerkelijke inzegening in de Kathedraal van Luxemburg morgen op zaterdag.

Op de gastenlijst staan vele royals uit diverse landen: zo zullen uit Noorwegen koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit komen, is de Japanse kroonprins Naruhito aanwezig, zal een groot deel van de Belgische koninklijke familie naar Luxemburg afreizen en komen uit Zweden prinses Victoria en prins Daniel.

En ook Nederland heeft een flinke koninklijke afvaardiging: niet alleen prins Willem-Alexander en prinses Máxima, maar ook koningin Beatrix zal aanwezig zijn bij het huwelijk. En aangezien Guillaume de peetvader is van prinses Ariane, wordt de kans zeer groot geacht dat het Nederlandse prinsesje mogelijk een van de bruidskinderen zal zijn. Dit blijft tot op vandaag een goed bewaard geheim.

De toekomstige groothertogin van Luxemburg is in Vlaanderen geboren, als Stéphanie Marie Claudine Christine gravin de Lannoy, in Ronse op 18 februari 1984.

Stéphanie de Lannoy is het achtste kind van graaf Philippe de Lannoy (1922) en jkvr. Alix della Faille de Leverghem (1941-2012). Zij heeft vier broers en drie zussen. Ze groeide op in het kasteel van Anvaing in de Belgische provincie Henegouwen. Ze ging naar de Nederlandstalige basisschool Sancta Maria in Ronse en zette haar opleiding voort in het Noord-Franse Collège Sainte-Odile en het Brusselse Institut de la Vierge Fidèle.

Op haar achttiende verbleef ze een jaar lang in Moskou, waar ze Russisch studeerde. Vervolgens ging ze germanistiek studeren aan de Université catholique de Louvain. Ze sloot haar studies af in Berlijn met een scriptie over de invloed van de Duitse op de Russische romantiek. Daarna liep ze te Berlijn stage bij de Agence Wallonne à l’Exportation op de Belgische ambassade. Terug in België ging ze werken voor een beleggingsmaatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here