Aalst zorgt terug voor beroering betreffende zwerfkatten

De zwerfkatten waren al meerdere keren het gespreksonderwerp van het stad Aalst. Ze komen wellicht nu weer ter sprake, nadat agenten van de politie controle hebben gedaan op loslopende kippen in het park en vaststelden dat er ook zwerfkatten aanwezig zijn. Op bevel van de politie moeten de zwerfkatten tegen uiterlijk woensdag uit het stadspark verdwenen zijn. Dit werd eerder deze week medegedeeld aan een groepje vrijwilligers dat zich ontfermt over het lot van de zwerfkatten.

Enkele zwerfkatten zijn gesteriliseerd en gecastreerd, deels op de kosten van de vrijwilligers en van organisaties die zich ontfermen over zwerfkatten. Ze zijn te herkennen aan het knipje in het oor.

De verontruste vrijwilligers namen contact op met BLID. Ze vragen zich af wat kippen met katten te maken hebben en vrezen dat de katten zullen worden gevangen en gedood.

Blijkbaar wil men in Aalst nu ook met de grote kuis binnen voor alle loslopende dieren op gemeentegrond. De maanden van strijd tegen de schepen Wilfried Van Herreweghe van Volksgezondheid voor een gecoördineerd sterilisatiebeleid, zijn dus blijkbaar voor niks geweest. Volgens sommige gemeenteraadsleden zou de schepen toch iets voorzien hebben voor de zwerfkatten, in samenspraak met het dierenasiel van Aalst. Maar de schepen zelf heeft dit naar buiten toe nog niet bevestigd.

BLID begrijpt er niks meer van. Wat heeft de schepen nu eigenlijk voorzien? En als de schepen dan toch begaan is met de zwerfkatten in zijn stad, waarom moeten de katten dan nu ineens weg uit het park?

Eerder deze week was er ook al enige opschudding aan de Rozendreef in Aalst, waar er in cowboystijl jacht werd gemaakt op de kippen rond de DEWACO-blokken en er niet werd nagelaten enkele katten met stokken te lijf te gaan.

Indien BLID te weten komt dat er een dier onschuldig gedood wordt, zullen wij de nodige maatregelen nemen om dit misdrijf te laten bestraffen zegt de voorzitter van BLID.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here