18de Tony Fakkel Award in Gentse Capitole

De man die zijn naam aan de Tony Fakkel Award gaf werd geboren als Antonius Cornelis Fakkel op 7 april 1917 te Leiden. Samen met het Zuidzeetrio trad hij niet alleen op in alle grote Nederlandse cultuurtempels maar ook in België en tot ver in het buitenland. Na de oorlog gaven zij heel wat optredens in de gekende Welfareshows. Maar ook later bleven ze talrijke benefietconcerten geven. De Gentse gastvrijheid deed Fakkel Senior beslissen zich hier te vestigen. Hij deed er nog een schepje bovenop door de public relations van de Gentse Opera op zich te nemen en jong talent te promoten. Fakkel senior overleed op 9 maart 1988.
Om de herinnering aan een groot man met een warm hart levendig te houden werd de Tony Fakkel Award in het leven geroepen.

De laureaten van de Tony Fakkel Award worden gekozen omdat ze uitblinken in hun vak en zich tot ver buiten Gent verdienstelijk gemaakt hebben. Bobby Setter uit De Pinte krijgt op 24 maart de 18de Tony Fakkel Award tijdens een avondvullend programma in de Gentse Capitole met een big band o.l.v. Freddy Sunder. Bobby Setter begon in 1955 onder zijn eigen naam Bob Verhelst aan een zangcarrière. Toen hij in 1963 werd uitgenodigd in een nachtclub in Abidjan, Ivoorkust vormde hij zijn band. Enkele muzikanten van toen maken vandaag nog altijd deel uit van de Bobby Setter Band.

De opbrengst van de avond gaat gewoontegetrouw naar een goed doel, dit jaar is dit de VZW Rekanto van het Gentse UZ die tot doel heeft volwassen kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten te ondersteunen in het actieve leven. Peter van de Fakkel Award is Freddy Sunder, een levende legende die samen met artiesten zoals Sammy Davis jr. en Shirly Bassey optrad. Luc Appermont is de gastheer van dienst en talrijke artiesten zoals Johan Stolzz, Will Ferdy, Eddy Wally, Mystic Moon, Dirk Lajoie maar ook de Freddy Sunder Big Band en de Bobby Setter Band geven hun volle medewerking aan dit onvergetelijk evenement.

Tickets voor de Capitole zijn te bestellen via http://www.pandorasbox.be of via Hutson, Langemunt 18 te Gent. Tel 09 225 54 51. Kaarten kosten 12 euro.
Meer informatie over Bobby Setter, zijn band en de recente opnames is te vinden op www.bobbysetter.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here