De zwarte doos van de horeca: impact voor tewerkstelling medewerkers

 Aalst (redactie/mas) Dinsdag 16 oktober waren 85 horecabedrijven, waaronder enkele gerenommeerde Oost-Vlaamse zaken, te gast in de Foyer van NT Gent voor een uiteenzetting over ‘de geregistreerde kassa met blackbox en de gevolgen voor de tewerkstelling’. Een initiatief van de VDAB in het kader van de werkweek, in partnerschap met Horeca Vlaanderen, UNIZO, Horeca Vorming Vlaanderen en SERR/RESOC Zuid-Oost-Vlaanderen.

De themanamiddag liet de deelnemers kennis maken met het nieuwe registratiesysteem in de horeca: de geregistreerde kassa met blackbox. Zeg maar de ‘zwarte doos’ van elke horecazaak in Vlaanderen, die binnenkort haar intrede doet. Danny Van Assche van Horeca Vlaanderen gaf ook duidelijk aan dat dit nieuwe registratietoestel een duidelijke impact zal hebben op het HR-beleid van de kleine en grote ondernemingen in de horeca.

De personeelsproblemen in de horeca werden scherp gesteld in het gevoerde panelgesprek. De problematiek bij aanwerving en verloop van horecamedewerkers vergt grote inspanningen van de werkgevers. Zij moeten zorgen voor een vlotte integratie van nieuwe medewerkers op de korte en lange termijn.

Maar ook andere belangrijke arbeidsmarktspelers als Jobkanaal en de VDAB moeten alle mogelijkheden voor ondersteuning bij de werving en training on the job van nieuwe medewerkers ten volle laten benutten. Een aandachtig publiek kreeg inzicht in een aantal goede praktijken en mocht nadien de panelleden bestoken met vragen over de nieuwe toepassingen in de horeca, gerichte en algemene horecaopleidingen en de on the job trainingen.

De aanwezige zaakvoerders van de Oost-Vlaamse horecabedrijven zagen zeker het nut van de uiteenzetting, vertaalde Werner Tijtgat van de Zwalmkoets: “Deze voorstelling van de veranderingen die er zitten aan te komen is een leerrijke eerste stap. We zitten nog met veel open vragen en wachten vol ongeduld op antwoorden.

Op vlak van personeelbeleid zal zich inderdaad het probleem van de retentie scherp stellen. We willen ons team wel behouden. Wij zijn een familiaal bedrijf, waar de cultuur en de teamvorming een belangrijke rol spelen. Als ik dit hier allemaal hoor, dan voorzie ik dat dit in de toekomst alleen nog maar aan belang zal winnen. Wat ik hier hoorde over de inzet van extra’s en de trainingsmogelijkheden on the job was voor mij in elk geval heel leerrijk. Ik neem dat zeker mee.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here