Aalst: N-VA neemt alle tijd voor schepenmandaten

Aalst. (redactie/mas) N-VA Aalst neemt alle tijd voor het invullen van de schepenmandaten en wilt niet overhaast te werk gaan. Dat zei toekomstig burgemeester Christophe D’Haese aan de redactie van Belg.be.

De uitslag is verrassend, omdat niet werd verwacht dat enkele jongeren zoals Matthias De Ridder en Caroline Verdoodt, zo goed gingen scoren. Meer stemmen zelfs dan de nummer vijf Johan Van Dorpe en lijstduwer Maarten Blommaert. Deze beiden werden op voorhand in de wandelgangen als mogelijke kandidaat-schepenen genoemd.

Christophe D’Haese wilt een schepencollege met schepenen die tijd hebben voor hun mandaat. “Ik kan er als burgemeester en coach van de coalitie moeilijk nog eens twee mandaten bijnemen als sommigen zich niet vrij kunnen maken… We gaan voor schepenen die werken voor hun geld. In Aalst zijn we goed betaald.”

Inmiddels worden in de partijen de gesprekken gevoerd over de inhoud van het programma. Tussen de Vlaamse flank van N-VA en de linkse vleugel zal er nog een aardig woordje moeten gepraat worden. Een Aalst met een té Vlaams imago wordt nu al op Facebook in linkse sp.a-kringen op hoongelach onthaald.

Christophe D’Haese heeft nog tot 1 januari om de drie partijen op één spoor te krijgen, om als een volwaardige trein door te stad te rijden. En in België weten we dat er niet veel moet misgaan om een trein vertraging te laten oplopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here