Alexander De Croo (Open VLD) wordt minister, Quick stapt op

Aalst (redactie/mas) Alexander De Croo, voorzitter van Open VLD, vervangt volgende week Vincent Van Quickenborne als vicepremier en minister van Pensioenen. De Croo zou maandag de eed afleggen bij de koning. Dat meldt Belga op basis van het koninklijk paleis. Vincent Van Quickenborne stapt op en wordt burgemeester van Kortrijk.

Omdat deze week Quicky een driepartijencoalitie op de been bracht in Kortrijk om er na 150 jaar katholiek bestuur als liberaal burgemeester te worden, diende er een oplossing te komen voor zijn vice-premierschap, niet te combineren met een burgemeesterschap.

Vanavond blijkt dat de knoop doorgehakt is. Alexander De Croo, voorzitter van Open VLD, zal dus in de regering-Di Rupo komen als vicepremier en minister van Pensioenen. Hij zou maandag de eed afleggen en dus aan het werk gaan.

Of Alexander De Croo dan nog burgemeester wordt in Brakel, is niet duidelijk. Zijn partij heeft daar zondag de verkiezingen gewonnen en De Croo Jr. heeft de meeste voorkeursstemmen gekregen.

Deze winter kiest Open VLD een nieuwe voorzitter, maar achter de coulissen wordt duidelijk dat de clans Verhofstadt-De Gucht het stilaan gehad hebben met de voorzitter uit Brakel. Door nu minister te worden bespaart De Croo zich een pijnlijk afgang. Na de slechte uitslag zondag, werd zijn positie als voorzitter moeilijker en moeilijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here