Maak kennis met meeslepende Japanse drums

Vorig jaar haalde de Federatie van Vlaamse Vrouwengroepen vzw ter gelegenheid van de Gentse Feesten de Duitse Taiko-formatie WADOKYO naar Gent. Het werd een van de meest gesmaakte optredens tijdens het openingsweekend van de Gentse Feesten. Naast twee succesvolle concerten op zaterdag- en zondagavond kregen geïnteresseerden zelf de kans om Japanse percussie aan te leren. Het liep storm! Aangemoedigd door dit succes biedt de Federatie van Vlaamse Vrouwengroepen de komende paasvakantie een vijfdaagse initiatiecursus taiko aan.

Taiko spelen is een unieke ervaring. Het is een uitgesproken fysieke muziekvorm. Met grote stokken sla je op houten trommen, overspannen met dierenhuiden. Taiko is in Japan een volkse traditie gebleven, waar verschillende volksfeesten uit voortkomen. Oorspronkelijk was het een mannenaangelegenheid van boeren, vissers, soldaten. Sinds de tweede helft van de twintigste eeuw echter maakte Taiko furore in alle lagen van de bevolking, dus ook bij vrouwen en kinderen. Naast deze volkse traditie is Taiko ook religieuze muziek en dan meer gestileerd in bewegingen en muziek. De bewegingen gelijken op bewegingen van Oosterse gevechtssporten, omdat ze geworteld zijn in eenzelfde traditie. Deze workshop gaat over de volkse traditie.

Info: Zaterdag 1 tot woensdag 5 april 2006. Groep 1: van 10.00u tot 13.00u. Groep 2: van 14.00u tot 17.00u. Landgoed De Campagne, Gijzelstraat 12 te 9031 Drongen. Maximum 10 personen per groep.

Lesgeefster: Grete Moortgat , Araumi Daiko Lovenjoel, lid van de Internationale Taikoformatie Wadokyo.

Deelnameprijs: leden Araumi Daiko en/of FVVvzw:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here