Aalst krijgt schepen voor ‘Vlaams Karakter’.

Aalst (redactie/mas) Aalst krijgt een Schepen voor Vlaamse Zaken. Zoals in de Brusselse gemeenten al jaren het geval is. Die N-VA-schepen  zal zich onder andere bezighouden met de taalwetgeving in Aalst en de 11-juliviering, lezen we op de webstek van Sarah Smeyers.

“Aalst wordt net zoals vele andere centrumsteden en bijvoorbeeld ook grote delen van Vlaams-Brabant, geconfronteerd met een grote inwijking van anderstaligen. Daarom willen we vertrekken van het Vlaams karakter van Aalst, dat geen immer groeiende voorstad van Brussel mag worden.” lezen we in hun verkiezingsprogramma.

De toekomst zal uitwijzen wat er van het N-VA-programma overgenomen wordt in het coalitie-akkoord. N-VA beloofde een Vlaams Manifest door de gemeenteraad te laten goedkeuren. Er komt nog enkel Nederlands in de stadsscholen en in de kinderopvang. Op de invalswegen als u Aalst komen er welkomstborden die het Vlaams karakter van Aalst moeten onderstrepen.

N-VA wil enkel de vlag van Vlaanderen en van Aalst aan de stadsgebouwen. In de deelgemeenten wil ze de oude gemeentevlaggen van voor de fusie terug. Ze willen zelf voor feestvlaggen zorgen zodat de bewoners de stad feestelijk kunnen versieren.

De kans is groot dat 11 juli een grootser feest wordt dan tot nog toe het geval was. Een groot volksfeest zit in de pijplijn.

N-VA beloofde nieuwe straatnaamborden. Een zware investering. Op deze straatnaamborden zou de Vlaamse Leeuw moeten komen, die trouwens al zichtbaar is in de huidige met het stadswapen, maar ook met de naam van de straat in het dialect. Ja, je bent als burgemeester bij de Draeckenieren of je bent het niet…

N-VA wil ook inspanningen doen om de Nederlandstalige benaming van handelszaken te bevorderen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here