Aalst: Uittredend Burgemeester Uyttersprot geeft eerste reactie…

Aalst (redactie/mas) Burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) haalde persoonlijk een mooie score van meer dan 5000 voorkeurstemmen, en moet N-VA’er Christophe D’Haese maar nipt laten voorgaan als het om populariteit gaat. Gezien de bijna dubbele stemmen voor N-VA, mogen we in alle objectiviteit stellen dat Ilse Uyttersprot de meest populaire politicus is in de Ajuinstad.

Haar partij haalt wel percentueel het kleinste aantal stemmen sinds het ontstaan van Groot-Aalst in 1977. Haar uittredende schepen Bart Van Lysebeth die in 2007 schepen werd zonder rechtstreeks verkozen te zijn, is nu wel verkozen, maar met nog 200 stemmen minder dan toen. Met 3 schepenen wordt het een onmogelijke zaak hem aan boord te houden in het schepencollege. Een nipte meerderheid van N-VA en CD&V zag niewuwe burgemeester Christophe D’Haese niet zitten. Met maar 2 zetels op overschot, mag er bijna niks gebeuren, of je zit in de patatten. Vandaar zijn keuze voor een grote coalitie van 30 op 43.

Ilse Uytterspot gaf dinsdagavond 16/10 haar eerste openbare verklaring: “k Ben blij dat de verandering die we zes jaar geleden in Aalst inzetten, zal worden verder gezet door de partners uit het oude kartel CD&V/N-VA, die trouwens samen een absolute meerderheid behalen. Hoewel het huidige bestuursakkoord gesloten werd door drie partijen gaat CD&V resoluut verder op hetzelfde elan. We gaan onze drie uitvoerende mandaten ten volle inzetten om van Aalst de komende jaren een menselijker, veiliger en gezelliger stad te maken.”

Opvallend is de onderlijning van de volstrekte meerderheid van het oude kartel en het niet vernoemen van de derde partner SP.A. Blijkbaar moeten opgelopen wonden tijdens de vorige zes jaar nog genezen. De nieuwe baas Christophe D’Haese wacht dus blijkbaar nog wel wat massage werk. Hij zal de vele charmes die hij heeft zeker en vast moeten aanwenden.

Hoogstwaarschijnlijk nieuwe schepen Iwein De Koninck liet weten dat de mediaberichten met de verdeling van de mandaten echter voorbarig zijn. “Intern onze partij moeten we hierover nog samenzitten.” klinkt het. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here