Geen prettig eindejaar voor Bush

Vandaag dinsdag kwam Madhar-al-Mauli, de leider van de Irakese Nationale Garde in Bagdad om het leven tijdens een zelfmoordactie. Eerder op de dag kwamen al twintig mensen om bij aanslagen in de soennitische driehoek in Irak. Sinds de aanval op Irak op 20 maart 2003 die begon met een bommentapijt op Bagdad mocht onlangs nog de duizendste Amerikaanse militairen in Irak zijn kaars uitblazen.

En volgens een studie van onafhankelijke Amerikaanse en Irakese wetenschappers zijn er sinds de inval in Irak op 18 maanden tijd minstens 100.000 burgerslachtoffers gevallen. Het wetenschappelijk tijdschrift 'The Lancet' vermeld hartaanvallen en beroertes als de voornaamste doodsoorzaak vóór de Amerikaanse inval. Sinds de inval zijn bombardementen door Amerikaanse en Britse troepen de voornaamste doodsoorzaak bij de Irakese bevolking. Anderen verwijten 'The Lancet' dan weer hun bronnen tegen alle logica in niet gecontroleerd te hebben. En dit om de studie tijdig, dit was vier dagen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, klaar te hebben.

Ondertussen gaat het met de gezondheidstoestand van president Bush ook niet zo goed. Dit zou af te leiden zijn op foto's die aantonen dat Bush sinds zijn 'flauwte' in januari 2002 een draagbare LifeVest defibrillator draagt. Bush zou net zoals zijn vader het risico lopen op atrium fibrilleren, de meest voorkomende hartritme stoornis bij de mens. Waarnemers wijzen er op dat Bush jr. niet alleen symptomen heeft van AF, hij heeft er ook genetische aanleg voor. Bepaalde symptomen wijzen bovendien op een (mini)hersenbloeding terwijl andere onregelmatigheden op de ziekte van Korsakoff of een andere organische hersenziekte wijzen.

De hele geschiedenis zou er wel eens kunnen op uitdraaien dat de gezondheidstoestand van Bush jr. het komende jaar een 'hot' item wordt. Voor een uitvoerige commentaar van insiders: http://houston.indymedia.org/news/2004/12/35839.php

Merkwaardig is dat beide ouders van Bush jr. lijden aan de ziekte van Graves, waardoor jr. 50% kans heeft aan deze ziekte te lijden. In 1991 werd er in Bush residentie te Kennebunkport een onverklaarbare vervuiling van het drinkwater vastgesteld. Kort daarop traden bij de leden van de Bush familie onverklaarbare ziekteverschijnselen op die mogelijks verband houden met een vergiftiging van de hele familie. Een uitvoerig verslag staat op http://bellaciao.org/en/article.php3?id_article=4625 .

Ondertussen zijn er 135.000 Amerikaanse soldaten in Irak gestationeerd. Experts schatten echter dat er 225.000 Amerikaanse soldaten nodig zijn om Irak effectief te kunnen bezetten. De VS hebben die echter niet en op dit ogenblik zijn er geen andere landen bereid om extra troepen te leveren. Ondertussen zegt 60% van de Amerikanen dat de oorlog in Irak al die ellende niet waard is. Terwijl 2004 op zijn laatste benen loopt twijfelen steeds meer mensen aan de lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestand van de Amerikaanse president. "Welterusten, mijnheer de president" zong Boudewijn de Groot al in 1967.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here