Sofie Dierick neemt onmiddellijk ontslag bij N-VA Zulte

Sofie Dierick laat ons weten dat ze onmiddellijk ontslag neemt bij de N-VA naar aanleiding van de coalitie die gevormd werd tussen GVZ, Open Vld en N-VA en waarbij CD&V in de minderheid terecht komt.

“De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 … ze zijn achter de rug. Het is een bewogen tijd geweest, zowel de maanden voor de campagne, als de campagne zelf als de uren na de verkiezingen op 14/10/2012.

N-VA Zulte vormde de voorbije 6 jaar in kartel met CD&V de meerderheid. 6 jaar lang werd constructief samengewerkt. Jenny Roobroeck mocht de OCMW-raad vertegenwoordigen, Sofie Dierick zat in de gemeenteraad. Toch heel wat agendapunten werden aangebracht én zijn met succes uitgewerkt. Denk maar aan

• de heel kleine prijs voor compostvaten
• en uniek in Vlaanderen de compostbakken,
• de uitgebreide subsidie voor milieuvriendelijke investeringen,
• het geboortebos in Zulte,
• de speelgoedkoffer in de zalen,
• aangepast meubilair (kleine tafels en speelgoed en eetstoelen voor kindjes) in de gemeentelijke zalen,
• in de toiletten in de gemeentelijke zalen is een babyverzorgtafel voorzien,
• BIN-borden,
• … (dus heel wat meer dan op de site van N-VA is aangegeven)

Zonder CD&V was er de voorbije 6 jaar geen sprake geweest van een N-VA afdeling in Zulte en later een N-VA Zulte.

De stemuitslag van zondag gaf voor CD&V 41 % van de stemmen. Henk Heyerick haalde 2682 voorkeurstemmen, Catherine De Smet 1628, Rosanne Buyle 1079, Luc Millecamps 1058 en ga zo maar verder. Dat veeg je toch niet zomaar van de tafel? In 1 veeg dan nog wel, zonder een deftig overleg, zonder 1 nachtje slapen, zonder luisteren naar de mening van de ‘hele’ achterban!

In allerijl op amper 1 of 2 uurtjes tijd (volgens dat wij weten dat er geen voorakkoorden waren toch), wordt een beslissing genomen die de volgende 6 jaar zal kleuren. GVZ, Open-Vld en N-VA Zulte vormen samen een coalitie. Ineens worden mensen met ‘maar’ een paar honderd stemmen schepen. Waarom gaan we dan eigenlijk nog stemmen? Wat gaan de burgers hier van zeggen? Wat gaat men niet denken van N-VA Zulte? Is dit wel democratie? En zo heeft Sofie Dierick nog 1000 vragen.

Sofie Dierick kan er in komen, dit is politiek. En politiek is iets zonder gevoelens, zelfs een beetje irreëel met momenten. Zo gaat dat nu eenmaal bij politiek. Kijk naar de vele andere gemeenten, Kortrijk als groot voorbeeld, daar gebeurt het ook, maar toch, persoonlijk kan zij zich hier helemaal niet in vinden.

Wat hier allemaal is gebeurd, is compleet tegen ‘haar welgevoelen’ en ze heeft dan ook de keiharde maar heel duidelijke beslissing genomen om haar ontslag te geven bij N-VA Zulte, in het bestuur met onmiddellijke ingang op 15/10/2012. Zowel Eddy Dubois die de N-VA voorzit als Henk Heyerick zijn hiervan op de hoogte gebracht door een schrijven.

Ze wil duidelijk zijn over de komende 2,5 maanden, t.t.z. de 3 laatste gemeenteraden, ze zal haar plicht verder vervullen en de meerderheid gaan bijzitten, maar dan als onafhankelijke.

Ze vindt het totaal niet kunnen dat ze de N-VA nog zou gaan vertegenwoordigen in de gemeenteraad, niet als persoon maar ook niet vanuit politiek oogpunt. Dit zou een stap ‘veel te ver’ zijn.

Bovendien kan zij zich niet vinden in bepaalde punten in het programma en dat liet ze reeds duidelijk weten voor de campagne werd gevoerd.
Ze wil wel nog duidelijk meegeven dat het haar spijt voor de 86 mensen die op haar gestemd hebben, zonder campagne te voeren, want die burgers hadden blijkbaar nog vertrouwen in haar.

Ze wil ook nog toevoegen dat niemand deze zaak moet of mag persoonlijk op zich nemen, het is en blijft echt een persoonlijke beslissing voor haarzelf , omdat ze niet langer tegen haar eigen principes en ingesteldheid door het leven kan wandelen.

Dat 14/10/2012 de dag is dat de verandering begon, dat is duidelijk … maar ze hoopt dat het nieuwe gemeentebestuur toch een gezond Zults beleid zal voeren.

Sofie Dierick”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here