Aalst heeft coalitie: N-VA,CD&V en SP.A besturen samen.

Aalst (redactie/mas) Christophe D’Haese – ge moogt gerust –  wordt de nieuwe burgemeester van Aalst. Stap voor stap heeft hij een coalitie gesmeed met zijn eigen N-VA samen met CD&V en SP.A.

Bij het ingaan van de nacht zou hij naast het burgemeesterschap vier N-VA-schepenen krijgen, de CD&V 3 schepenen en de SP.A 2 schepenen. Vandaag disndag wordt het akkoord toegelicht en zullen we weten of de SP.A hier kan mee leven…

Wat Belg.be gisteren maandag als eerste schreef  werd inmiddels officieel bevestigd dat er een voorakkoord was tussen N-VA en SP.A.

Christophe D’Haese heeft echter van in het begin geopteerd voor een brede coalitie. Er moet maar eens iemand ziek zijn als er dient gestemd te worden…

Inmiddels wordt duidelijk wat een schaakspeler Mia De Brouwer is en hoe zo stap voor stap ‘haar’ Vlaams-nationale partij minitieus uitbouwde. Veel van haar kiezers hopen dat ze nog zin heeft en zouden haar graag zien met de zwart-gele schepensjerp.

Na 42 jaar besturen gaat de Open VLD de oppositie in. Er zal in de Graaf van Egmont nog meer dan één woordje worden gesproken… Over de campagne, over de fusie VLD-Blauw, over de te volgen oppositiestrategie….

Belg.Be houdt u vandaag dinsdag op de hoogte.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here